На 14 май, събота, от 9 часа, ще се проведе вече превърналото се в традиция пролетно почистване на красивия язовир Пчелина, намиращ се в близост до Радомир, област Перник.

Можете да се включите в почистването на района като сборният пункт е при “Хангарите”. Ако уведомите предварително организаторите на събитието, за да ви предоставят чували, ще имате възможността да започнете събирането на боклуците от всяка една точка на язовир Пчелина. След като чувалите бъдат напълнени, трябва да бъдат оставени на видно място на брега, където Централната Рибно-Опазваща Организация (ЦРОО) – град Перник ще ги събере с лодки.

Препоръчително е да си носите храна и вода, както и по-високи ботуши, с които събирането да става максимално лесно и бързо.

Наред с почистването на язовира, организаторите планират то да достигне и до параклиса “Свети Йоан Летни”, където са съхранени частично изключително ценни стенописи от XVI век.

Не са забравени и любителите на птиците – на ваше разположение ще бъдат специалисти орнитолози с тръба за наблюдение.

Нека да направим нашата природа още по-красива и уютна!


Хареса ли Ви тази новина? Моля подкрепете сайта Добри новини, като направите дарение тук. Всяко ваше дарение помага този сайт да остане независим и да става все по-добър. Благодарим Ви!