18 отбора от училища в цяла България измайсториха инсталации и бижута от цветя по време на Националното състезание по озеленяване и цветарство

Добрата новина беше съобщена във „Фейсбук“ страницата си от Министерство на образованието. Отборите се съревноваваха в четири категории – „Бижу от цветя“, „Кошница“, „Букет микс“ и „Бутиков букет“.

Най-добрият резултат от общо в четирите дисциплини показа отборът на ПГСАГ „Арх. Камен Петков“ – Пловдив. Строителната гимназия „Христо Ботев“ – София се класира на второ място, а възпитаниците на ПГСАГ „Кольо Фичето“ – Бургас са трети. Всяка от дисциплините също има своите победители. Първи за бутиков букет са ПЗГ „Добруджа“ – Силистра, а за „Букет микс“ – ПГАТ „Цанко Церковски“ – Павликени. Най-добри в аранжиране на кошница са ПГДС „Цар Иван Асен II“ – Хасково, а в изработването на бижу от цветя – ПГСАГ „Ангел Попов“ – Велико Търново.

На отбора ПГАТ „Цанко Церковски“ – Павликени беше присъдена и специална награда за иновативност и използване на рециклирани материали в аранжировката. В надпреварата участваха и шест отбора на деца със специални образователни потребности (СОП), които премериха сили в две категории – „Букет микс“ и „Аранжировка в кутия“.

Състезанието се проведе в рамките на форума „Флора Бургас“. Домакин беше ПГСАГ „Кольо Фичето“ – Бургас.


Хареса ли Ви тази новина? Моля подкрепете сайта Добри новини, като направите дарение тук. Всяко ваше дарение помага този сайт да остане независим и да става все по-добър. Благодарим Ви!