Пловдив е сред 4-те най-обещаващи европейски аутсорсинг града на годината. Заедно с Кошице /Словакия/, Каунас /Литва/ и Деберцен /Унгария/ той се бори за отличие в годишните награди „Споделени услуги и аутсорсинг в Централна и Източна Европа“. След преценка на жури първото място беше определено за унгарския град.

Наградите бяха раздадени на официална церемония в полската столица Варшава. Българският град беше в челната четворка в категорията Emerging city of the year – CEE.

Признанието идва заслужено, след като 5000 души са заетите лица към момента в IT и BPO сектора /Business process outsourcing/ в Пловдив, съобщават от общинската администрация. За няколко години са създадени множество споделени центрове за работа и бизнес клъстери. През изминалата година развиващата се на местно ниво аутсорсинг индустрия донесе отличия на града в няколко национални и международни конкурса, дори намери място в специализирани статии на английския бизнес вестник Financial Times.

аутсорсинг

Церемонията на наградите във Варшава, сн.: ceeoutsourcingawards.com

177 са всички номинирани аутсорсинг компании, градове и личности, включени в престижния конкурс „Споделени услуги и аутсорсинг в Централна и Източна Европа“. Те бяха разделени в 24 категории, сред които за: най-динамично развиващ се град в областта на износа на производство и предлгането на IT услуги, IT и BPO компании, HR компании, инициативи.

Церемонията в Полша беше уважена от над 300 представители на международни компании, които имат интерес да разширят бизнес центровете си в Централна и Източна Европа. Преди официалната част се проведе среща дискусия във връзка с най-новото в аутсорсинг сектора.


Хареса ли Ви тази новина? Моля подкрепете сайта Добри новини, като направите дарение тук. Всяко ваше дарение помага този сайт да остане независим и да става все по-добър. Благодарим Ви!