Невиждан по мащаба си у нас концерт ще се състои в София на 22 септември. Повече от 100 рок групи и индивидуални изпълнители ще пеят заедно за благотворителна кауза. Събитието ще се състои на стадион „Васил Левски“ под мотото „Rock in Bulgaria“.

100 български банди и общо около 800 музиканти ще излязат на сцената в подкрепа на самотни майки и семейства с деца във финансови затруднения. Специални гости ще бъдат Джо Лин Търнър и Джордж Гакис„, научаваме от сайта на събитието.

Идеята на инициативата е да се сформира обща рок група, която заедно със Симфоничния оркестър и Смесения хор на Българското национално радио ще изпълни 43 подбрани световни рок хита. Танцов ансамбъл „Българе“ също ще се включи, като професионалистите ще танцуват със специални костюми в унисон с рок музиката.

Публиката, освен да се забавлява с любими песни,  ще има възможност да покаже своите творчески заложби на огромен транспарант. Всеки, който желае, ще нарисува детско лице като препратка към каузата на събитието. Резултатът ще бъде мащабна поп арт творба.

Режисьор и сценарист на „Rock in Bulgaria“ е създателят на ансамбъл „Българе“ – Христо Димитров. Диригентството е поверено на маестро Нелко Коларов, а подборът на песните за концерта и селекцията на групите са извършени от известния музикален журналист Ивайло Кицов. Феновете на рок музиката ще припяват заедно с музикантите на вечни парчета, като: „Nothing else matters“ на Metallica, „Purple rain“ на Prince, „Stairway to Heaven“ на  Led Zepelin, „Breaking the Low“ на Judas Priest, „Always on my mind“ на Elvis Presley, „No one like you“ на Scorpions и много други, превърнали се в класика, песни.

Сред групите, заявили участието си в мегаконцерта, са: „Еридан“, Д2, „Тангра“, „Епизод“, „Монолит“, Jeremy, Babyface clan, „Фанданго“, „Контрол“, както и Милена Славова, Силвия и Теди Кацарови, Стенли. Очаква се да се включат и гости от Русия – Pushking Community и Easy Dizzy.

Всички над 100 групи и изпълнители ще пеят и свирят заедно в продължение на близо 6 часа.

сн: Pixabay


Хареса ли Ви тази новина? Моля подкрепете сайта Добри новини, като направите дарение тук. Всяко ваше дарение помага този сайт да остане независим и да става все по-добър. Благодарим Ви!