Наскоро Payhawk се превърна в първия български еднорог, което, преведено от богатия икономически речник означава млада компания, оценена от инвеститори на 1 млрд. долара. Това се случи след като компанията обяви, че е увеличила своя инвестиционен рунд Б до 215 млн. долара, благодарение на осигурено допълнително финансиране от 100 млн. долара.

Payhawk има офиси в София, Берлин, Барселона и Лондон, и съумява да съчетава по изключително успешен начин плащания за бизнес клиенти със сигурно управление на разходи.

Фондът за рисков капитал Lightspeed Venture Partners, известен в световен мащаб и разполагащ с инвестиции от над 10,5 милиарда долара в много, и най-различни компании, е водещ инвеститор в платформата. Други фондове, които се присъединяват към нея са Jigsaw VC, Endeavor Catalyst, Sprints Capital и HubSpot Ventures.

От Payhawk биват обслужвани както известни интернационални корпоративни клиенти, така и малки, и средни предприятия.

Новият и единствен засега български еднорог въвежда много иновации в сектора сред които е и първата програма 3% cashback, която въвежда ограничение до стойността на месечния абонамент за всички плащания през корпоративни карти.

Набиращият все по-голяма популярност български стартъп не мисли да спира дотук и планира да отвори нови офиси в Амстердам, Париж и Ню Йорк.


Хареса ли Ви тази новина? Моля подкрепете сайта Добри новини, като направите дарение тук. Всяко ваше дарение помага този сайт да остане независим и да става все по-добър. Благодарим Ви!