През 2016 г инициативата “Иновация в действие” на белгийското дружество “Solvay Sodi” беше проведена за трети пореден път. Тя има за цел подпомагането на иновативни млади хора при разработката на техните проекти в полза на обществото, здравеопазването и образованието. В началото на седмицата бяха обявени и финалистите участвали в инициативата.

иточник на нимка:http://cache2.dotbg.bg

Първата награда бе връчена на Христина Христова и нейния проект „Социална мрежа за земеделски производители“. Идеята на проекта е разработката на специална интернет платформа, чрез която пчеларите да бъдат своевременно информирани от земеделците относно третирането на медоносните култури с пестициди. Това е част от действията, които могат да бъдат предприети в справянето с проблема с прогресиращото намаляване на световната популация на пчелите. Наградата за първото място в “Иновация в действие” е участие в летния курс за обучение в Академията на Солвей за икономика и мениджмънт в Брюксел. Тя беше връчена лично от белгийският посланик в България Н.Пр. Франсоа Бонтан, който пожела на финалистката Христина Христова мотивация и вдъхновение да прави света все по-добро място за живот.

източник на снимка:http://podmosta.bg/

С втора награда беше наградена Даниела Петрова за проекта „Трифтшоп ателие“. Неговата идея е ангажирането на младежи между 18 и 29 години от рискови групи в създаването на ръчно изработени изделия от винил. Проектът съчетава в себе си подпомагане личностното и професионалното развитие на рисковите младежи с оползотворяването на остатъчни материали използвани в рекламната дейност.

източник на снимка:http://innovationinaction.eu/

Третият финалист е Катерина Ценкуловска, разработила проекта „Образователна пъзел-стая“. Проектът предлага нов начин за повишаване ефективността на образователния процес в училищата. “Пъзел стаите” биха завишили интересът и ангажираността на учениците към преподавания материал.
Всяка година в инициативата „Иновация в действие” имат право да се включат над 100 настоящи или наскоро завършили студенти с иновативен проект.


Хареса ли Ви тази новина? Моля подкрепете сайта Добри новини, като направите дарение тук. Всяко ваше дарение помага този сайт да остане независим и да става все по-добър. Благодарим Ви!