Ако имате автомобил или домашен любимец, то със сигурност неведнъж ви се е случвало да се притесните за тях.

Например, при паркиране на голям паркинг, често може да забравите къде сте оставили автомобила си. Или при пътуване до друг град или страна, може да се притесните, че ще откраднат автомобила от мястото, на което сте го паркирали.

Ако имате домашен любимец, то вероятността да го откраднат или да се изгуби в определени ситуации не е никак малка.

Ето защо наличието на проследяващо устройство, което ви предоставя информация по всяко време къде се намира вашето превозно средство или домашен любимец, ще ви осигури доза спокойствие.

Калифорнийските разработчици създават мини GPS устройство, наречено TrackR, което дава възможност на всеки потребител да следи желаното чрез своя смартфон.

Недостатъци на стандартните GPS системи

На първо място е цената и интегрирането. Системи за проследяване имат повечето нови автомобили, но не и по-старите модели. Самото закупуване на подобна система за проследяване на автомобила би струвала доста скъпо като допълнителни средства ще трябва да се заплатят и за интегрирането в автомобила.

Освен това, недостатъци се срещат и в по-трудната достъпност при проследяването, невъзможността за използване на такава система, например за велосипеди, мотоциклети или особено за домашни любимци.

С какво TrackR е по-добър от другите GPS-и?

Ето как изглежда тракера

Снимка:thetrackr.com

Опитвайки се да изчистят недостатъците, разработчиците на TrackR се фокусират върху големината, дизайна, гъвкавостта и улеснението при използване. Ето защо те създават мини устройство, което можете да пренасяте навсякъде.

 

TrackR е дребен колкото монета и работи с малки батерии, което позволява да бъде поставен навсякъде. В автомобила, на велосипеда, на мотоциклета, чрез каишка на врата на кучето или да се закачи за някакъв предмет.

Поради размера си, това устройство – тип ключодържател има широк диапазон от употреба. Той може да се използва не само за откриване на изгубен домашен любимец, откраднат автомобил или друго превозно средство, но и е достатъчно малко за поставяне на ключове, в портмоне и други по-малки вещи, които се притеснявате да не изгубите.

Как става проследяването?

Изключително лесно. С помощта на смартфон. Достатъчно е да си изтеглите приложението TrackR app и да го свържете към вашето gps устройство.

Колко струва?

Базовата цена, на която се предлага тракера е 29$, а самото то може да бъде закупено от официалния сайт на продукта.

Какви са основните функции на TrackR?

  • Индикатор за разстояние;
  • Аларма;
  • Функция за откриване на телефон;
  • Аларма, активираща се при отделяне от устройството на определено разстояние;
  • Възможност за следене на един тракер от няколко мобилни устройства и др.

Ето и кратко видео за устройството:

 

Save


Хареса ли Ви тази новина? Моля подкрепете сайта Добри новини, като направите дарение тук. Всяко ваше дарение помага този сайт да остане независим и да става все по-добър. Благодарим Ви!