Централната минерална баня отново ще бъде баня! Това съобщиха от „Спаси София“. „Ние, гражданите на София, се преборихме и заедно запазихме едно от бижутата на София. Конкурсът за концепция завърши и докладът вече е внесен за разглеждане пред общинските съветници! За огромно щастие, Банята отново ще бъде баня, а жителите и гостите на столицата ще получат възможността за едно уникално преживяване – модерен балнеоложки център в старата прекрасна сграда, в самото сърце на София.

Този резултат е огромна победа за гражданите и гражданските организации в София и преди всичко на Термално – Нормално, които поведоха тази битка.  От „Спаси София“ отбелязват, че е интересна обаче метаморфозата на управляващите от ГЕРБ, начело с г-жа Малина Едрева, която изцяло обърна плочата. Тя буквално си измисляше „аргументи“ защо Централната минерална баня не можела да остане такава и предлагаше в нея да има частен център за събития!? Сега, след дългогодишна битка на гражданите, се прави на пръв защитник и си приписва заслуги.

Снимка – БГНЕС


Хареса ли Ви тази новина? Моля подкрепете сайта Добри новини, като направите дарение тук. Всяко ваше дарение помага този сайт да остане независим и да става все по-добър. Благодарим Ви!