Вярата в чудеса изпълва живота на всеки човек с магия. Все още никой не е успял да докаже, че чудесата съществуват. Но надеждата у всеки човек крепи вярата за съществуването на това, до което не се докосваме всеки ден, но понякога усещаме в сърцата си. Чудесата са нещо малко, носещи ни истинското щастие, стига да успеем да го уловим и да го оценим. Вярата в светове, които не виждаме, като например Северния полюс, където живее Дядо Коледа или магическото училище, в което учи Хари Потър, ни дава възможността да помечтаем, да създадем свои такива светове и да позволим на въображението ни да стигне там, където физически не можем.

Такава е вярата на децата. Истинска, неподправена. Макар никога да не са виждали истинския Дядо Коледа, те знаят, че той е там някъде и съществува. Че ги прави щастливи всяка година и всъщност това им е достатъчно, за да очакват с нетърпение всяка година да настъпи Коледа.

Но не на Дядо Коледа в шейна, а на Дядо Коледа на колела, ще се радват децата на Велико Търново всеки ден, когато отиват или се връщат от детска градина. Празнично украсен автобус ще вози децата от детските градини, а зад волана ще е не кой да е, а самият Дядо Коледа.

Организаторът на инициативата е общинска туристическа агенция на име „Царевград Търнов“, заедно с транспортна фирма ЕТ „Надежда – Надежда Христова“. Автобусът е пуснат в началото на този месец и инициативата ще продължи до 20 декември, по разписание. Идеята се състои в това, празничният автобус да обиколи всички детски градини във Велико Търново, за да може да зарадва всички малчугани, готови да се забавляват.

Централната спирка на веселия автобус е Коледният базар, където децата могат да пуснат своите писма до Белобрадия старец и да заявят своите желания за подарък. Фирмите за производство на сладки изделия са осигурили и лакомства, които всяко дете да получи. Освен това има и сцена, на която могат да танцуват и пеят коледни песни, да играят игри и да се потопят в една вълшебна приказка. Защото само децата имат способността да създават други светове в реалния и да се наслаждават на магията на чудесата.

Организирането на подобен тип изненади за децата са причината очите им да блестят от щастие и да вярват в добрината на Белобрадия старец, на родителите им, на всички хора по света. Защото е важно да не губим способността си да създаваме уникални моменти не само за хората, които са всеки ден са до нас – децата, а и за всеки човек, заслужаващ частица от магията на чудесата.


Хареса ли Ви тази новина? Моля подкрепете сайта Добри новини, като направите дарение тук. Всяко ваше дарение помага този сайт да остане независим и да става все по-добър. Благодарим Ви!