Ансамбълът ни по художествена гимнастика победи безапелационно силната конкуренция на Световната купа по художествена гимнастика в Пезаро, Италия. Петте български „лъвчета“ грабнаха златния медал в многобоя с общ резултат от 37,350 след изпълнения на обръчи, на въже и топки.

Златното отличие за нашите момичета е първо за състезание от такъв ранг. Още повече, че те пребориха ансамбъла на Италия на техен терен и получиха максимален брой точки /10,000/ за трудност и на двете си съчетания. Оценките за отделните съчетания са 18,700 на 5 обръча и 18,650 на три топки и две въжета.

Руските гимнастички, които традиционно са сред най-добрите, останаха на пето място заради груба грешка в изпълнението на обръчи.  Украинките и момичетата от Беларус ги изпревариха с прецизното си представяне. Така крайното класиране в многобоя за Световната купа е следното: България – първо място, Италия – второ място, Украйна – трето, Беларус – четвърто, Русия – пето.

ансамбъл

БФХГ

Симона Дянкова, Елена Бинева, Теодора Александрова, Лаура Траатс и Мадлен Радуканова се представиха блестящо под ръководството на старши треньора Весела Димитрова и нейния помощник Михаела Маевска.

Индивидуалните ни гимнастички на Световната купа в Италия също се представиха достойно, класирайки се сред шестте най-добри. Катрин Тасева е на пето място, а Невяна Владинова е шеста.

Вижте изпълнението на ансамбъла на България на топки и въжета:

Save

Save

Save


Хареса ли Ви тази новина? Моля подкрепете сайта Добри новини, като направите дарение тук. Всяко ваше дарение помага този сайт да остане независим и да става все по-добър. Благодарим Ви!