Стопаните на домашните си любимци ще могат да се радват на новопостроената спортна площадка за кучета в Южен Парк.

Този кът за кучета е близо до главната алея на Южен парк и вътре ще можете да откриете всичко нужно, за да подарите един приятен следобед на кучето си. Мястото е заградено с огради, което ще гарантира и спокойствието ви.

trenirovka

На откриването, актьорът Юлиян Вергов сподели, че това е изключително добра инициатива и подобно добро изпълнение не е виждал в България. Той добави, че подобни съоръжения могат да бъдат разглеждани като “Фейсбук за кучета”.

Стопанка на куче обясни, че за нея, тези площадки са важни, защото те й позволяват да тренира кучето си и да го пуска на свобода. Уредите за трениране и игра на кучета са идеални инструменти за забавление, сподели Пламена.

Треньор на домашни любимци, Георги Димитров, сподели, че една тренировка на куче трябва без да бъде включена и игрови характер – не е ефективна. Кучетата се подчиняват по-лесно, когато чувството им за игра бъде повишено. За целта, може да се използват топки или играчки, с които да го напътствате докато минава през уредите за тренировка.

trenirovka

Георги Димитров добави, че повечето стопани не се възползват от треньори, но това не бива да ги спира от това да се интересуват и да четат в интернет как се тренират кучета в подобен тип съоръжения. Той казва, че има базови тренировки, които са за всяка порода кучета, но има и упражнения, които са добри само за определени породи и резултати се постигат с постоянство и търпение.

Според треньора, всеки парк трябва да има отделен кът за кучета, защото хората, които не харесват кучета могат спокойно да се разкарват в парка, а в същото време – стопаните могат да обучават своите любимци на спокойствие, без да се притесняват, че кучето им ще бъде непослушно.

По време на откриването си личеше, че нямаше недоволни стопани, което значи, че работата е свършена добре!

 


Хареса ли Ви тази новина? Моля подкрепете сайта Добри новини, като направите дарение тук. Всяко ваше дарение помага този сайт да остане независим и да става все по-добър. Благодарим Ви!