Георги Атанасов е на 71 години от Вършец. Той е от онези хора, които вярват, че когато човек дарява нещо, не трябва да очаква нищо в замяна, защото природата си знае работата. Това запомня от посещението си при Баба Ванга и когато идва моментът да извърши едно добро дело, той го прави от сърце.

Иначе, дядо Георги не е богат човек. Доходите му стигат да живее добре и да помага на деца и внуци, останалото спестява. Успява да спести 4000 лева, които решава да дари на болни деца от Монтана. Сам се свързва с детското отделение на болницата в града, където Сабина Мечкова, старшата сестра, му помага да разпределят парите за 4 деца с хронични заболявания, чиито семействата не могат да си позволят скъпоструващото лечение. Всяко дете получава по 1000 лева.

Сестрата разказва, че през 30-годишния си стаж в медицината, никога не е попадала да такъв случай, отначалото не можела да повярва. Изборът на децата се оказал труден, защото всеки заслужава да получи лечение. Критерият е бил най-нуждаещите се да са с предимство.

Дядо Георги направи дарението си в присъствието на Златко Живков, кмета на Монтана, и пред журналисти. В речта си той споделя:

Поемам тази благородна инициатива с пълното съзнание и отговорност да съберем повече парични средства за успешното лечение на тези малки добри слънчица.

Георги Атанасов пожелава всички хора да последват примера му и да даряват, когато имат в повече. С доброто, което прави, той иска да остави следа след себе си, както му било заръчано от неговия баща.

За дядо Георги възможностите не са пречка да даряваш, стига да имаш желанието да го правиш. Той е пенсионер от 2009 година, но все още майстори разни неща от вкъщи. По професия е електротехник – сам си е направил барбекюто вкъщи. Обича да отглежда и цветя – с гордост споделя, че има 150 саксии. Кани всички ни във Вършец на гости, за да видим какво се постига, когато имаш желание.


Хареса ли Ви тази новина? Моля подкрепете сайта Добри новини, като направите дарение тук. Всяко ваше дарение помага този сайт да остане независим и да става все по-добър. Благодарим Ви!