източник на изображението: www.bulgarianhistory.org

източник на изображението: www.bulgarianhistory.org

Проекти в сферата на формалното и неформалното образование ще подкрепя новият фонд “Родолюбие”. Той е стартиран от сдружение “Българска история” на 3 януари 2017г. Идеята, която стои в основата на инициативата е да осигурява финансова и материална подкрепа на проекти на лица, институции или общности, които имат за цел съживяване на знанието за български личности и обичаи, събития, които са се случили на територията на страната ни, както и всичко останало, което може да съживи родолюбието в сърцата ни.
Основателите на сдружение “Българска история” Марио Мишев и Иван Кънчев приемат идеята на фонда за своя лична кауза. Фондът е насочен основно към малки населени места, детски градини, училища и читалища. Още преди старта на проекта сдружение “Българска история” с помощта на доброволци подпомага талантливия младеж Миладин от видинското село Дреновец, който се нуждае от техника, за да реализира замислените от него исторически презентации пред съученици.
Средствата за реализиране на инициативите, подкрепяни от фонд “Родолюбие” ще идват както от дейността на сдружение “Българска история” така и от даренията на всеки, желае да се включи в каузата. От сдружението вече са получили повече от 100 писма от доброволци.
Фондът си е поставил за цел да следи за усвояването на средствата (парични или други) и за развитието на дадена кауза. От сдружението се надяват да създадат стабилни връзки с всеки, който е дал начало на проект работещ за утвърждаване на националната идентичност. о
От “Българска история” ще информират обществото за подкрепяните от тях каузи чрез сайта на сдружението https://www.bulgarianhistory.org , както и чрез страниците в социалните мрежи. Следващата седмица предстои публикуване на първата кауза, подпомогната от сдружението.
Всеки, който има интерес редовно да бъде информиран, може да заяви желанието си чрез лично съобщение на фейсбук страницата на “Българска история” https://www.facebook.com/pg/bulgarian.history1/about/?ref=page_internal, съдържащо адреса на електронната му поща.


Хареса ли Ви тази новина? Моля подкрепете сайта Добри новини, като направите дарение тук. Всяко ваше дарение помага този сайт да остане независим и да става все по-добър. Благодарим Ви!