С голям ентусиазъм преди няколко дни Виктория Терзийска или по-позната в медийното пространство като Вики от „Мастило“ обяви, че идеята й за музикален проект е вече факт. Гордата певица е инициатор на създаването на музикален компактдиск за деца.

Интересното е, че въпросните парчета са познати на вече порасналите деца, но малчовците към 2017 година ще се запознават с тях под изпълнението на съвременни и успешни към момента изпълнители. Някои от тях са: Михаела Филева, Белослава, Любо Киров, Вензи, Графа, Орлин Павлов, Мая Бежанска, Борко Чучков, Вики от „Мастило“. Сред избраниците попадат и по-младите покорители на музикалната сцена – „Бон-Бон“ и ломската вокална група „Шоколадче“. За променения аранжимент пък отговаря Краси Тодоров (D2).

Така изглежда обложката на компактдиска

Източник на снимката:margaritka.bg

Какво е същественото при тази колаборация?

Всеки един от участниците е предоставил таланта и времето си напълно безвъзмездно. Събраните средства от този благотворителен акт на известните граждани е в полза на обществото и в частност на децата, които желаят да използват бъдещите съоръжения. Музикалните площадки ще бъдат изградени със средствата, спечелени от продажбата на компактдиска, който носи свежото име „Маргаритка“.

Дискът „Маргаритка“ ще събере в себе си едни от най-популярните детски песнички: „Зайченцето бяло“, „Мила моя мамо“, „Над смълчаните полета“, „Зеленчуци, който не яде“, „Мама ми купи днес“, „Чело коте книжки“. Общият брой на любимите детски хитове е единадесет. Интерактивният компактдиск съдържа и караоке версии, за да се стимулира и социалното проявление на талантите, заложени в децата.

Но това не е всичко, дискът като носител е едната част на проекта. Към песните ще бъдат добавени и видеоклипове с героите: Маргаритка, Биби, Мими. Още от началото на новата година децата ще могат да се забавляват пред екрана с първия видеоклип, който ще бъде факт в средата на януари. Ще бъде достъпен в мрежата за свободна употреба, в полза на подрастващите. За радост на малки и големи всяка една от песните ще бъде анимирана и ще може да бъде намерена в каналите и платформите за видеосподеляне.

В по-напреднал етап на реализиране на идеята тези малки герои: Маргаритка, Биби и Мими ще са и главни помощници при обучението на малките деца. Как? Чрез образователни видеа. В тях под формата на забавление ще се изучават цифрите, азбуката, цветовете, формите, като няма да бъде пропуснато и наблягането на ползата от ежедневните навици – „миене на зъби“, „хранене“ и други.


Хареса ли Ви тази новина? Моля подкрепете сайта Добри новини, като направите дарение тук. Всяко ваше дарение помага този сайт да остане независим и да става все по-добър. Благодарим Ви!