Нашите ученици за поредна година се представиха блестящо на математическото международно състезание в Хонг Конг. Тръгнаха си от там с 10 медала.

 

От индивидуалното класиране българските ученици спечелиха осем медала (един златен), а от отборното – един сребърен и един бронзов. Децата са от 125 СОУ “Проф. Боян Пенев”, Софийска мат. гимназия “Паисий Хилендарски” и природоматематическата гимназия в Бургас “Акад. Никола Обрешков”.

 

Спечелилият Ангел, който учи в 125 СОУ в 6-ти клас се прибра в България с високо вдигната глава и златен медал от индивидуалното класиране. Това не е първото състезание, на което участва извън България, а резултатът му тази година е блестящ – 15 точки от максималните 15.

 

В интервюто си златният медалист сподели, че за това състезание са се подготвяли цяла година, но това не означавало, че не са се забавлявали. Чувствали са се изключително подготвени на състезанието, което е и довело до всички тези големи награди. Също добави и: “Не можех да повярвам, че съм спечелил първо място и бях много щастлив, когато видях резултатите.”

 

Учителят на децата от 125 СОУ, Димитър Димитров, добави, че такъв резултат е имало само през 2010г. – ученик с максималните 15 точки от състезанието. Той поясни, че подобни резултати се постигат, когато не поставяш на учениците задължителни задачи, а по-скоро ги учиш да се забавляват, докато учат математика.

математика

Лелята на Ангел – Димитрина Трифонова, разплакана от радост, обясни, че Ангел още от детската градина е харесвал математиката и също добави, че по собствено желание той ходи и на школа, за да затвърждава знанията си.

 

Децата от Бургас, които се върнаха с две купи за отборно участие, пък споделиха, че конкуренцията е била голяма, което е нормално, защото е имало участници от 26 държави. Бързаха и да добавят, че се чувстват щастливи от резултатите, които са постигнали.

 

Представителят на Софийската мат. гимназия “Паисий Хилендарски”, Диян, взе сребърен медал за индивидуалното си участие. Той сподели, че задачите не са били трудни, но всички участници са били също толкова добри. Диян иска да се занимава с информатика и математика.

 

Всички деца бяха посрещнати топло и радостно на софийското летище от учителите и родителите им.

 


Хареса ли Ви тази новина? Моля подкрепете сайта Добри новини, като направите дарение тук. Всяко ваше дарение помага този сайт да остане независим и да става все по-добър. Благодарим Ви!