В съвременните дни на технологии и интернет, където общуването между хората е изключително бързо, български начални учители решават да върнат очарователната комуникация от миналото чрез размяна на пощенски картички. „България в пощенски картички“ е национален проект, в който участват над 200 деца в България.

Участници в него са ученици от Свищов, Павликени, Плевен, Враца, Пловдив, Асеновград и Етрополе. Идеята за инициативата идва по време на конференция на учителите от начален етап на образование, разказа един от авторите на проекта Петя Попова при представяне на дейността в Община Свищов.

сн.: Община Свищов

Деца от 2-ри и 4-ти клас в свищовското Средно училище „Николай Катранов” заедно със своите ръководители Петя Попова и Стефка Николаева запознаха общинското ръководство и представители на културни институции с проекта.

Второкласниците показаха изработените от тях десетки картички, посветени на родния им град Свищов. Идеята им е да споделят със своите връстници в страната забележителностите му. Те разказаха и какво са научили за историята на града, докато са подготвяли картичките си.

По-големите ученици демонстрираха знания, които са получили чрез картичките на участниците от другите градове – интересни исторически факти и паметни места в тях.

„България в пощенски картички“ цели да насърчи общуването между децата у нас по един интересен начин, като в същото време има образователен аспект. Информацията, която получават учениците чрез размяната на картички, им помага по-лесно да запомнят важни исторически събития, географски особености и любопитни факти за страната ни.


Хареса ли Ви тази новина? Моля подкрепете сайта Добри новини, като направите дарение тук. Всяко ваше дарение помага този сайт да остане независим и да става все по-добър. Благодарим Ви!