(Не)форматът – това е новата поредица от литературни четения, вдъхновена от събитията тип „свободен микфорон“, в които участниците се записват предварително или на място в деня на четенето.

Поредицата ще стартира на 1 февруари 2023 г. в софийския Dada Bar. Творческите вечери ще събират всички желаещи да представят авторски произведения поети и писатели, без ограничения от жанр, форма и естетически възгледи.

Идеята за (Не)формата е на поета и преводач Денис Олегов. Тя бързо е подкрепена от награждавани и издавани автори като Димитър Петров – Регѝн, Атанас Янев, Георги Славов.

„През последните три години хората като че ли забравиха да общуват на живо, забелязвам голямо отчуждение и потъване в онлайн средата. Вярвам, че изкуството прави хората по-добри и може да ни изкара от нашите черупки“, смята Денис Олегов.

„Смятам, че е важно за всеки човек на изкуството да изпитва чувство за общност, в която има споделени ценности и абсолютна творческа свобода, без предразсъдъци, шаблони и (авто)цензура. Това е смисълът на тази литературна сцена“, добавя Атанас Янев.

Освен да събере на едно място познати имена, четенето предвижда и откриването на нови млади таланти, които да имат благоприятна среда за дебют пред публика и да обменят опит.

Всеки желаещ да се запише за участие може да го направи с коментар във фейсбук събитието

„(Не)Форматът – свободна литературна сцена в Dada“.


Хареса ли Ви тази новина? Моля подкрепете сайта Добри новини, като направите дарение тук. Всяко ваше дарение помага този сайт да остане независим и да става все по-добър. Благодарим Ви!