През 2012 година Кристиян Малинов издава първата си книга “Недосегаем” от едноименната фентъзи поредица. Тогава той е все още ученик в профилираното училище по музика, хореография и изобразително изкуство СОУ “Отец Паисий” в родния си град Враца.
Първоначално книгата е издадена в само 200 копия, тъй като младият писател разчита единствено на собствените си средства за разпространението й. Те бързо биват разпродадени, тъй като интересът към “Недосегаем” е изключително голям. Дори копието, което се намира в регионалната библиотека на град Враца е “недосегаемо”, поради нестихващия интерес от страна на читателите.

източник на снимка: https://pbs.twimg.com

През 2013 година на пазара излиза и следващата книга от тетралогията със заглавие “Прераждане”. След като Кристиян превежда на английски двете завършени книги. Те се разпространяват в САЩ от платформата за самоиздаване iUniverse със заглавията “ Untouchable” и “Rebirth”.

източник на снимка: http://meridian27.com/

Копие от “Недосегаем” попада и в ръцете на Кристин Каст, една от съавторките на небезизвестната американска фентъзи поредица “Училище за вампири”. Тя оценява високо работата на младия врачански фантаст. Следва и най-вълнуващият имейл, който Кристиян някога е получавал. В него издателите от iUniverse уведомяват писателя, че сюжетът на “Недосегаем” би представлявал интерес за филмовата индустрия на Холивуд.
Необходими са спонсори, които да подпомогнат финансово превръщането на романа във филмов сценарий. Средствата, които делят “Недосегаем” от големия холивудски екран са на стойността на близо 6 средни работни заплати.
Докато това се случи, младият Кристиян Малинов продължава да черпи вдъхновение от величествената врачанска природа, от сънищата си и от житейския си опит. Той работи по третата книга от поредицата “Недосегаем” с работно заглавие “Въздигане”.

Save


Хареса ли Ви тази новина? Моля подкрепете сайта Добри новини, като направите дарение тук. Всяко ваше дарение помага този сайт да остане независим и да става все по-добър. Благодарим Ви!