1. Размерът ИМА значение 
В по-голямата си част ръчните часовници, носени през лятото, трябва да се демонстрират едва доловимо. Независимо от размера на китката, удачен размер на корпуса е до 40 милиметра и по-малко. Първо, часовниците с по-малък размер изглеждат леки и предполагат удобно носене през най-горещия период от годината. Второ, общата пропорция няма да изглежда правилна. Часовниците могат бързо да придобият вид на непропорционално големи аксесоари, особено когато носите леки дрехи. Или както се казва, това са модерни часовници

2. Светло оцветени циферблати
Неслучайно през лятото преобладават светлите тонове. Това не се отнася само за дрехите, но и за ръчните часовници. Светлите цветове предават известна лекота и топлина и допълват обмислено подбраните летни тоалети. Освен белите циферблати има и кремаво, сребристо, светло сиво и цвят шампанско.

3. Цветни акценти
Цветните акценти могат да придадат на ръчния часовник свежо и леко излъчване. Въпреки това не бива да позволявате на взаимодействието на цветовете да се увлича твърде много. В крайна сметка часовникът трябва да бъде само един компонент, а не да определя цялото облекло.

4. Златни (покрити) корпуси
Една от възможностите за правилната лятна визия на часовника е позлатен или масивен златен корпус. Тъй като златото принадлежи към по-топлата страна на цветовия спектър, има смисъл да комбинирате този благороден метал с лятно облекло. Особено по отношение на златните орнаменти: изчистеният дизайн и умерените размери трябва да са норма. Тази световна тенденция можете да откриете при търсене на дамски часовници

5. Текстилни каишки за часовници
Дори ако все още не притежавате класически летен часовник и не обмисляте да вземете часовник през горещите месеци юли и август, все пак можете да придадете лятна нотка на часовника по един лесен начин: просто прикрепете найлонова гривна. Този тип каишки могат да се разменят без използването на каквито и да било инструменти, което помага на часовника лесно да се съгласува с вашето облекло всеки ден. За всички, които обичат метални гривни: миланската каишка за часовник може да бъде алтернатива на тежките гривни от неръждаема стомана с големи брънки.


Хареса ли Ви тази новина? Моля подкрепете сайта Добри новини, като направите дарение тук. Всяко ваше дарение помага този сайт да остане независим и да става все по-добър. Благодарим Ви!