Samadhi Dance Company ще участват със своят уникален спектакъл „Атма“, в сценичната програма на фестивала Ратха Ятра, която ще започне в 17:30 часа, на Лятна сцена в Борисова градина, на 17-ти септември 2017 г!

Samadhi Dance Company е холандска трупа за съвременни танци, известна с уникалното съчетание на сакралност и фюжън в представленията си. Оригиналните творби на художествения ръководител и основател Vraja Sundari Keilman, се създават и изпълняват по целия свят от високо квалифицирани танцьори от различни жанрове.

Трупата е известна с иновативното сливане на различни танцови стилове. Изборът на музика, оказва голямо влияние върху процеса на създаване на продукциите, които интегрират знанията на древните Веди с техники от западното изкуство и танц. Речникът на трупата е базиран на съвременния балет, със силни влияния на традиционния индийски танц Bharata Natyam, йога, театър, модерен джаз, градски и класически балет. Samadhi боравят с широка гама от движения и преминаване над културните граници.

Продукциите на трупата са описани от водещия европейски сайт Bachtrack като „смесица от традиционни индийски истории и съвременни елементи, които грабват въображението на хората и разпростират усещането за хубави вибрации: златна комбинация, която определя идентичността на Samadhi Dance Company“.

На Българската публика ще представи откъси от спектакъла Атма, създаден в сътрудничество с певицата Ананда Моне.

AТМА

През 2015 г. Vraja Sundari е помолена да създаде танцово изпълнение за албума „Inevitable Time“ на певицата Ананда Моне (Великобритания). Това сътрудничество води до хипнотизиращо музикално-танцово представление „Aтма“, продукция, базирана изцяло на древния индийски епос: Махабхарата.

Спектакълът „Aтма е завладяващо, динамично пътешествие в удивителния свят на Махабхарата. Драматичната история и вечното философско послание оживява чрез мощните песни на Ананда и експресивната хореография на художествения ръководител Vraja Sundari Keilman.

За Ратха Ятра, Samadhi Dance Company ще изпълнят 3 сцени от танцовото си представление „ATMA

В „АТМА“ са изобразени някои от героите от този древен индийски епос, по съвременен начин, така, че същността на тези легендарни истории да се проявят тук и сега.

Цялостното послание на представлението може да се обясни с една дума -„отдаване“. Да се отдадем на източника на всичко, което съществува и да въплатим истинската вяра в Твореца и космическия план.

Като индивидуални личности ние сме само малки частици от цялото творение и често сме безсилни пред природата на материалния свят и всепоглъщащото време. Но когато влезем в досег с източника на всичко това: Бог и вселенатаможем да получим сили да преодолеем и най-невъзможните препятствия, да намерим покой и удовлетворение в това, което изглежда безкраен мрак и безсмислен хаос.

      Посланието на „Атма“ е да се пренесем през вълните на времето с вяра, благодат и разум, за да приемем с всичко, което идва на нашия път.


Ето какво казва Враджа Сундари за предстоящата визита:

„За нас учаiтието на фестивала е прекрасна възможност да отдадем почитта си на Джаганнатха, както и да представим духовната културата и философия на ваишнавизма с изящество, радост и качество. Много сме развълнувани, че идваме в България!

Първият път, когато чух повече за тази удивителна страна, беше от невероятния художник Насимо и след това по случайност един приятел изпрати смайващ видеоклип за България, показващ природата ѝ и аз бях просто зашеметена!

Това беше преди една година и тогава си казах: „Трябва да посетя тази страна“. И сега имам късмета да дойда и дори да изиграя представление тук! Така че ДА, чувствам се много развълнувана.

Кратко видео на представлението Атма:

За повече информация, можете да погледнете линка към събитието:

 

https://www.facebook.com/events/124941034809496/

 

Заповядайте на  17 септември 2017 на Лятна сцена в Борисова градина, станете част от духа на Индия!

 


Хареса ли Ви тази новина? Моля подкрепете сайта Добри новини, като направите дарение тук. Всяко ваше дарение помага този сайт да остане независим и да става все по-добър. Благодарим Ви!