Лекари по дентална медицина извършиха профилактичен преглед на децата от Дома за медико-социални грижи в гр. Варна

 

В Дома за медико-социални грижи за деца – Варна, бе направено изследване на оро-денталния статус, както и оценка на оралното здраве на децата със специфични потребности и придружаващи заболявания. Те бяха осъществени от д-р Сирма Ангелова, асистент в Катедра „Детска дентална медицина“ във Факултет по дентална медицина на Медицински университет – Варна, съвместно с нейни студенти обучаващи се по англоезичната програма.  Д-р Ангелова и бъдещите лекари по дентална медицина от Германия и Англия прегледаха профилактично децата, настанени в Дома за резидентна грижа и посещаващите Дневния център за деца с увреждания. На нуждаещите се от допълнителни консултации и лечение, бяха дадени индивидуални предписания.

 

 

 

 

„Приятно изненадана съм от качествените грижи, които се полагат за децата и от атмосферата в лечебното заведение като цяло. Поздравявам целия екип и ще се радвам сътрудничеството ни да продължи“, сподели д-р Ангелова.

 


Хареса ли Ви тази новина? Моля подкрепете сайта Добри новини, като направите дарение тук. Всяко ваше дарение помага този сайт да остане независим и да става все по-добър. Благодарим Ви!