Световноизвестният тенор Калуди Калудов ще се представи във Велико Търново, на Царевец, като Дон Хозе. Музикалната критика е във възторг от гласа и си е спечелил прозвището „ангелски глас“. Италианският вестник „Лирика“ пише за изпълнението му в Театро Верди-Триест на операта „Манон Леско“ следното:

Знаем, че сред теноровите партии, написани от Пучини, ролята на Де Грийо е твърде трудна и отговорна. И тук българският тенор постигна връх в изпълнението си. Той ни изненада и ни достави наслада с тембъра на гласа си. Такъв глас не е чуван от много години насам – кристално чист във всички регистри, напомнящ ни за младия Карло Бергонци…

Тази година Общинската агенция по туризъм „Царевград Търнов“ заедно с община Велико Търново организират „Сцена на вековете“ 2016 като част от първия Летен сезон на българските оперни театри. На 29.07 в Русенската опера Калуди Калудов ще бъде част от спектакъла „Аида“ на Верди в ролята на Радамес. Той изпълнява тази роля с голямо удоволствие и често е канен да участва с нея на оперни сцени у нас и в чужбина. За пръв път се превъплъщава в Радамес в Йерусалим, където критиката се изказва изключително ласкаво за него, което му отваря вратите на най-известните оперни сцени в цял свят.

На 27.08 в 21 часа на Царевец Калуди Калудов ще се превъплъти в ролята на Дон Хозе в „Кармен“ на Бизе. С тази роля той дебютира на Старозагорската опера. „Ангелският глас“ на тенора успява умело да пресъздаде настроенията на Дон Хозе, който преминава през различни състояния по време на спектакъла – от отговорен и сериозен до влюбен до отчаяние мъж. Даниела Дякова ще бъде в ролята на Кармен.

[youtube id=“dw_2pSHuRPE“ width=“600″ height=“350″]

 


Хареса ли Ви тази новина? Моля подкрепете сайта Добри новини, като направите дарение тук. Всяко ваше дарение помага този сайт да остане независим и да става все по-добър. Благодарим Ви!