Министерството на Туризма взе решение да създаде онлайн модул за фестивалите в България. Това беше съобщено от Николина Ангелкова, Министър на туризма, на Международния фестивал за автентичен фолклор “Дорково 2016”. Министър Ангелкова обяви, че вече се работи по създаването на онлайн регистър на българските фестивали.

Министърът добави, че идеята зад тази платформа е да покаже всички специфики на нашата култура и традиции по време на фестивалите ни, с една единствена цел – да се съхранят традициите ни. По време на фестивала “Дорково 2016”, Н. Ангелкова поздрави всички участващи в него, като сподели, че е имала огромно желание и е чест за нея да бъде част от това събитие.

николина ангелкова

Николина Ангелкова – Министър на туризма

Тя благодари на всички за участието и усилията положени, за да е възможно всичко това. Според нея, всичко българско трябва да се промотира, защото всичко това ни сплотява и ни помага да не забравяме в колко прекрасна страна живеем. По този начин, добави тя, ние съхраняваме нашия бит и култура.

Николина Ангелкова обеща, че Министерството на туризма ще се постарае да взима участие и подкрепя всички начинания на хората, които работят в посока правенето на подобни на “Дорково 2016” фестивали, като това ще повиши интереса към тях. Тя не пропусна и да сподели, че е посетила невероятния исторически и културен паметник “Цепина”.

Министърът проведе разговор с участниците във фестивала, а те пък ù подариха почетния знак на фестивала, за да покажат своята благодарност за топлите думи.

 

За първи път, този регистър на фестивалите беше анонсиран на 18 април 2016г. в сайта на Министерството на туризма в публикацията Регистър на фестивалите в България. Ние от Добри новини ще следим напредъка на този проект и ще Ви информираме.

 

 

Видео от XVIII фолклорен фестивал  с.Дорково 2016г.
[youtube id=“9LcHMa5DjVI“ width=“600″ height=“350″]

Освен този фестивал, на 30 август 2016 министърът откри Първи регионален фолклорен събор “Свети Константин 2016”.


Хареса ли Ви тази новина? Моля подкрепете сайта Добри новини, като направите дарение тук. Всяко ваше дарение помага този сайт да остане независим и да става все по-добър. Благодарим Ви!