Много хора неглижират проблема с подслушването, но в днешни дни това е актуален казус, който все по-често ще се налага да премисляме и проверяваме. Никой не е застрахован срещу съвременните  подслушвателни устройства, които лесно могат да дадат на други лица конфиденциална информация за нас.

 

Тук е моментът да споменем, че този проблем има решение, макар и то да е  частично и доста субективно. Вече е възможно да проверяваме дали телефонът ни се подслушва , макар и това да не гарантира по никакъв начин сигурността на информацията, която до момента е била използвана от нашето устройство.

 

Но нека първо разгледаме казуса по-обстойно..

 

Можем ли да приемем, че е лесно да бъдем подслушвани в ежедневието си?

 

Разбира се, опциите за проследяване са наистина много и голяма част от тях могат да бъдат намерени в качествен  шпионски магазин, откъдето хората купуват най-често скрити камери и подслушвателни устройства. Там можем да намерим различни модели  като обикновено се избират подслушвателни устройства от разстояние или мини подслушвателни устройства. В технологичната ера, в която живеем, вече е лесно да станем жертва на подобен тип технологии. Именно поради тази причина е добре да знаем какви са опциите пред нас, които могат да ни помогнат в разрешаването на един подобен проблем.

Как да разберем дали ни подслушват?

 

Вече все повече хора започват да се грижат за сигурността си, тъй като има прекалено много хакерски, фишинг и всякакъв друг тип атаки, които се случват в дигитална среда или са свързани с мобилната техника, която използваме.

 

Малцина от нас обаче размишляваме  в тази посока, но всъщност телефоните ни имат множество разнородни функции и настройки, които са скрити от стандартните менюта или се достъпват чрез комбинацията от различни клавишни символи. Въвеждайки определени комбинации от числа и символи, ние можем да проверим дали входящите и изходящите ни обаждания са обект на проследяване.

 

Кои са клавишните комбинации, които могат да ни помогнат в разкриването на потенциално подслушване на нашия телефон?

 

За да проверим евентуално проследяване на нашия мобилен телефон, то е необходимо първо да въведем определени комбинации от символи и числа. Чрез тези команди, за няколко секунди ще получим  изключително ценна информация за нашата сигурност и ще си гарантираме спокойствие .

 

А ето ги и въпросните команди:

 

*#21# – с този код ще разберем  дали някой получава съобщенията, обажданията и други данни, свързани с вас. Нужно е единствено да го въведем в секцията на телефона, откъдето набираме телефонните номера.

 

*#62# – тази команда ще ни позволи да узнаем номера, на който изпращаме входящите повиквания.

 

Можем ли да бъдем сигурни, че не ни подслушват след като направим такава проверка?

 

Дори и проверката да не покаже признаци за проследяване на телефона ни, то все пак е добре винаги да имаме предвид, че подслушването е винаги е възможно, а технологиите се развиват наистина динамично  и  и сигурността ни  може да бъде компрометирана  чрез най-добрите устройства за подслушване.


Хареса ли Ви тази новина? Моля подкрепете сайта Добри новини, като направите дарение тук. Всяко ваше дарение помага този сайт да остане независим и да става все по-добър. Благодарим Ви!