Бивш възпитаник на Математическа гимназия „Баба Тонка“ в Русе събира пари за обновяване на спортната база на училището с… бягане. Целта, която си е поставил Даниел Иванов, е да пробяга 700 километра за 100 дни, като всеки ден преодолява по 7 км.

Завършилият през 2009 година Даниел мотивира инициативата си с безценния опит, който е натрупал в любимото училище през годините. Участието му в спортните отбори го е научило на дисциплина, воля и отговорност, на умения да работи в екип и да поддържа добра физическа форма, научаваме от сайта на русенската МГ.

Кампанията „700 км за МГ „Баба Тонка“ започва като на шега с облог между приятели. Младият мъж започва да бяга от 10 април с упорство и ентусиазъм без значение дали навън вали дъжд, или пече слънце. Всеки ден той качва снимки или видео от 7-километровия си пробег във Facebook страницата на инициативата – Outrun The Fund. Още на 14-ия ден чрез дарителска онлайн платформа са дарени 32% от нужните средства.

бягане

сн.: „Фейсбук“ страница на кампанията

След като от училищното ръководство разбират за идеята му, организират масово бягане в Русе, в което участват  учениците от гимназията, учители, директори и приятели. През юни ще се организира още по-мащабно бягане в града, в което ще може да се включи всеки желаещ.

Благородната идея намира подкрепа и от други бивши възпитаници на престижното училище, които бягат заедно с Даниел Иванов. Финансова подкрепа оказват и над 120 дарители досега, вярващи в силата на духа и добрите каузи.

Целта е да се събере сумата от 20 хиляди лева, като до момента са преведени около 6000 лв. по банковата сметка на Училищното настоятелство. Те ще бъдат използвани за подобряване на условията за спорт в МГ „Баба Тонка“ чрез закупуване на спортни съоръжения като фитнес уреди, баскетболни табла, тенис маси и спортни екипи за представителните му отбори.

След приключване на кампанията „700 км за МГ „Баба Тонка“ ще бъде направен подробен отчет за начина, по който се използват дарените пари.


Хареса ли Ви тази новина? Моля подкрепете сайта Добри новини, като направите дарение тук. Всяко ваше дарение помага този сайт да остане независим и да става все по-добър. Благодарим Ви!