Проектът за мобилно приложение за телефони Your Sofia, спечелил миналата година голямата награда на първия 24-часов Sofia Municipality Innovation Hackathon, вече има работещ прототип – идея, превърната в реалност. На форума за дигитални технологии Webit Festival, провел се тази година, беше представен проектът „Your Sofia„.
Мобилното приложение е създадено от отбор, в който участват български младежи, живеещи на различни места по света и у нас. Тяхната идея е приложението да заведе всеки гост на София до колкото се може повече забележителности и ключови за града местоположения. Целта на идеята е да дава полезна информация за различните туристически обекти и начините, по които може да се достигне до тях – какво по хубаво от това, човек да може да се наслади на прекрасните места, които му предлага една нова дестинация и то без затруднение. Освен това са включени адреси и телефони на учреждения, медицински заведения, дестинации за почивки и много други важни за българската столицата места.
Елица Стефанова и Илиян Димитров от отбора-победител споделят, че идеята е реализирана и с помощта на СК „Градски транспорт“, Асоциация за развитие на София и общинско предприятие „Туризъм“,
„Нашата столица е супер, стига някой да успее да ти я покаже в цялост и да те ориентира в нея – къде, какво, кога и как можеш да видиш и преживееш“, споделя Елица, която към момента живее в Лондон.

#BG10xEU Хакатон 2017 – Предизвикателството тази година! 


И тази година се задава чудесна възможност за онези, които искат да изпробват способностите си да работят в екип, да създават идеи и да вземат решения в максимално кратък срок от 24 часа. Да тестват своята амбиция, своята готовност да поемат рискове, да се борят за това мечтите им да се превърнат в реалност и най-вече – в резултат. Да получат изключителната възможност за отлична изява пред инвеститори, потенциални работодатели и медии. И още – да спечелят 10 000 лева и други интересни и стойностни награди! Ето как, чрез участие в хакатон и много желание, идеята придобива своя образ и се превръща в реалност.
Столична община, чрез Асоциация за развитие на София, и Представителството на Европейската комисия в България, организират #BG10xEU Хакатон по повод 10 години членство на България в Европейския съюз.
На 12 и 13 май 2017г., в София Тех парк, българските иноватори с интерес към информационните технологии, програмирането, дизайна, мултимедията и маркетинга, ще могат да дадат технологичен отговор на възможностите и предизвикателствата, които ни обкръжават.
Локацията е София Tех парк, а предприемачите с интерес в IT, програмирането, маркетинг и дизайн, ще могат да се съревновават, да покажат на какво са способни и дадат решения и предложения за съществуващи проблеми.
Повече информация за #BG10xEU Хакатон, може да видите тук: http://bit.ly/2obI7Tf.

 


Хареса ли Ви тази новина? Моля подкрепете сайта Добри новини, като направите дарение тук. Всяко ваше дарение помага този сайт да остане независим и да става все по-добър. Благодарим Ви!