Тя е сред 5-те учебни и спортни обекта, които ще бъдат обновени през следващата 2017 година в морския град.

Това съобщи г-жа Йорданка Ананиева, зам.-кмет по образованието в Община Бургас по време на пресконференция.

Модернизирането и ремонтът на спортните и учебни бази в града ще продължат, след като през настоящата година започнаха дейности по няколко обекта. Изцяло приключени са дворните площадки на ОУ“Елин Пелин“ и СУ“Св.св.Кирил и Методий“. Сега те разполагат с игрища за различни видове спорт, както и с лекоатлетическа писта.

Към момента продължава реконструкцията на бившия Дом за деца „Ал.Г.Коджакафалията“ и изграждането на изцяло ново крило към ЦДГ “Чайка“ с капацитет от 104 места.

В сградата на дома ще се помещава първо за страната иновативно училище. То ще заработи от септември 2017 г., а в него ще се обучават деца от предучилищната група, първокласници и петокласници. Съвременното училище ще бъде снабдено с модерно оборудване и ще предлага различни възможности за спорт.

проект за обновление на учебни бази

Представяне на напредъка на проекта за обновяване на учебни бази, из-к: Община Бургас

Петте нови обекта, залегнали в проекта на Община Бургас за новата година, са две детски градини и три училища.

Започва строеж на детска градина в районен център „Меден рудник“ за над 130 деца. Тя ще бъде модерно обзаведена и с висока енергийна ефективност. За пълноценна игра на децата са предвидени 6 площадки, две игрища – за баскетбол и за минифутбол. Част от тяхното възпитание и обучение ще бъде грижата за зеленчукова градинка.

Филиалът на ДГ“Ханс Кристиан Андерсен“ в жк “Лазур“ ще бъде преобразуван и в него вече ще бъдат обучавани 120 деца. Сградата ще стане енергийно ефективна.

Предвижда се и облагородяване на двора на ОУ“Братя Миладинови“. В него ще бъдат обособени нови терени за баскетбол, за футбол и хандбал, волейбол, минифутбол. Обновлението включва също лекоатлетическа писта, тренировъчна площадка за безопасност на движението, както и фитнес на открито.

Подобно обновление ще се случи и с дворното пространство на СОУ“Петко Росен“. То ще разполага с площадки за волейбол, футбол, хандбал и тенис, също и с фитнес на открито.

В двора на местното ОУ“Любен Каравелов“ пък ще бъде ремонтирана т.нар. Стара баня. Новото й предназначение е място за обучение и провеждане на извънкласни дейности. Тя ще разполага с общо 4 зали и читалня за електронна библиотека. Корпусът ще бъде достъпен и за хора с увреждания.

Всички обновителни дейности по спортни и учебни бази в Бургас се реализират по проект „Подобряване качеството на образованието чрез модернизиране на образователната инфраструктура в град Бургас – I етап“. Той е подкрепен финансово по ОП „Региони в растеж“ 2014-2020 г., която се съфинансира от Европейския фонд за регионално развитие на ЕС.


Хареса ли Ви тази новина? Моля подкрепете сайта Добри новини, като направите дарение тук. Всяко ваше дарение помага този сайт да остане независим и да става все по-добър. Благодарим Ви!