Ратха Ятра фестивал в София, тази година представя различни елементи от класическите изкуства на Ведическата култура. За нас Бхаратанатям е не просто изкуство, а кулминация и творческа квинтесенция на артистичната изразност на древния свят!

Школа Натараджа е български клон на известно училище за класически танци в Индия на учителката Анитха Гуха от Ченнай.

Бхаратанатям е древен индийски храмов танц. Йога в движение, визуална поезия. Бхаратанатям е съчетание от танц и театър, където всяка хореография разказва история от свещените текстове. Това е най-старато изкуство, запазено до днес.

 

 

 

Всяка година, специално за фестивала, школа „Натараджа“, с ръководител Мина Паталенска, подготвя тематични и авторски представления, за да потопи гостите в атмосферата на Индийската традиция.

Тази година изненадата е изпълнение “семи класикал”. Това е модерна версия на класическия индийски танц, която ще бъде представена под съвременна музика, без да излиза от класическата рамка, характерна за стила. Новите ученици от школа “Натараджа” ще представят хореография на мантра от Яджур Веда, посветена на Бог Шива и съпругата му Парвати. Според традицията, тази мантра носи успех и благоденствие, подпомага всички хора, които искат да променят живота си и търсят истината!

Такова изпълнение ще има за пръв път на българска сцена. Елате да ни подкрепите!

 

Всички изпълнители, които ще видите, са българи.

Повече информация за Ратха Ятра фестивал, можете да откриете тук https://www.facebook.com/events/274303433332122/


Хареса ли Ви тази новина? Моля подкрепете сайта Добри новини, като направите дарение тук. Всяко ваше дарение помага този сайт да остане независим и да става все по-добър. Благодарим Ви!