Градската библиотека в Гълъбово получи подарък тази година, в навечерието на Деня на народните будители, 344 тома художествена литература. Книгите са както на български, така и и английски език. Дарението е направено по програмата на компанията „Контур Глобал Марица Изток 3“ за корпоративна социална отговорност „Сила за прогрес“.

Всички заглавия са нови и интригуващи, както за по-малките читатели, така и за тийнейджърите. От младия Дръндьо, Алеа Аквариус и Серафина, до незабравимата Пипи, Игрите на глада и Хари Потър. Модерната художествен литература, съчетана с луксозната и цветна визия, привлича все повече вниманието на младите читатели.

 

230 книги са вече налични в града на енергетиците. Служителите на компанията показаха, че също са съпричастни с кампанията и успяха да съберат и дарят с лични средства още 114 тома в подкрепа на библиотеката. Желанието на всички е да се даде на децата и младежите в Гълъбово по-лесен достъп до вълшебния свят на книгите.

Специални гости на събитието бяха най-възрастният читател г-н Ангел Андонов, г-н Иван Гешев, носител на приза „Читател на годината“,  както и най-младият редовен посетител на библиотеката – четиригодишната Вяра Петкова. Всички с нетърпение очакващи да се запознаят с интересните истории скрити в страниците на книгите.

В знак на благодарност беше връчена специална грамота на дарителите от името на културната институция и всички читатели, които ще имат възможност да се насладят на новия библиотечен фонд.

Тази година Дом на културата „Енергетик“ в гр. Гълъбово отбелязва своя 50-годишен юбилей. Това дарение прави празникът още по-голям. В сградата се помещава  градската библиотека на града, чиято  колекция възлиза на повече от 50 000 тома литература на български и чужди езици.  Библиотечният фонд е обновяван и през годините със съдействието на Община Гълъбово.


Хареса ли Ви тази новина? Моля подкрепете сайта Добри новини, като направите дарение тук. Всяко ваше дарение помага този сайт да остане независим и да става все по-добър. Благодарим Ви!