Григор Димитров успя да преодолее изключително силния съперник от Германия в лицето на Александър Зверев и ще спори за трофея в Маями.

Това е първи финал на Гришо в този турнир, а общо по-престижен е фактът, че победа в този мастърс турнир ще го придвижи с още 2 позиции в топ 10. Важно е да отбележим, че този успех за българина дойде след близо 2 часа и половина блестяща игра от негова страна в един изключително труден и динамичен сблъсък.

Как се разви мача между Гришо и Зверев?

Първоначално Григор трябваше да отразява точка за пробив на германеца, но със здрава психика и концентрация, нашенеца успя да спечели точка за сетбол и така спечели първия сет със 6:4 в рамките на 44 минути.

За жалост Димитров не успя да направи 2 финални точки срещу Александър Зверев и по този начин изпусна шанса да затвори мача още по-рано. Така се стигна до тайбрек, в който представителят на Германия успя да спечели със 7:4 и така стигна до 3-ти сет.

В третия сет напрежението беше огромно, но Григор съумя да отрази точка за пробив и в последствие направи пробив при 3:3, което му даде психологическо предимство и при финалното сервиране успя да затвори мача.

Григор Димитров – как протича годината за българина?

От началото на календарната година, българинът е спечелил 20 тенис срещи и е загубил едва 4. Може да обобщим, че Гришо се справя повече от отлично и поради тази причина, вече е официално неговото завръщане в топ 10.

Споделяме видео с най-добрите моменти на Григор Димитров в двубоя срещу Карлос Алкарас:

Пожелаваме успех на Григор Димитров срещу Синер на финала в Маями!


Хареса ли Ви тази новина? Моля подкрепете сайта Добри новини, като направите дарение тук. Всяко ваше дарение помага този сайт да остане независим и да става все по-добър. Благодарим Ви!