Артистичен фестивал с международно участие ще бъде част от Габровския карнавал през месец май. Международният фестивал за градски изкуства и щастие „6Fest“ ще се проведе за първи път, предлагайки многообразие от атрактивни представления в дните 19-21 май.

Габровци и гости ще се насладят на циркови изпълнения, светлинно и огнено шоу на кокили. За пълноценното им изкарване са предвидени също циркова и карнавална работилница, в които да творят и се слеят с карнавалната атмосфера.

Международното артистично присъствие ще бъде в лицето на формацията от Гърция и Уругвай „Кукубаян Брадърс“, Тио Тео от Испания, българската връзка в Белгия Ashton Ka. Участие във фестивала ще вземат още българските артисти от „Цирк де ла Люлин“, които бяха полуфиналисти в шоуто „България търси талант“, Мим формацията „Жар театър“ и Театърът на огъня и сенките „Fireter“.

Всички те ще разведрят градската среда на Габрово с прояви на няколко места като загрявка и продължение на традиционния Карнавал. Всъщност той ще бъде на 20 май, а мотото му е „Да изкукуригаме от смях“.

сн.: 6Fest

„Цирк де ла Люлин“ ще се представят с две атрактивни представления – уличната атракция „Поко Льоко“ и светлинното шоу “Light it up”, което ще бъде кулминация на карнавалната вечер. Цирковата трупа е едва на 5 години, но вече е участвала в различни фестивали в над 11 държави.

Артистичната формация „Fireter“ ще блесне в пряк и преносен смисъл на 21 май вечерта. Тогава артистите ще направят огнено шоу на кокили, а преди това магьосник с музикална кутия ще обикаля габровските улици, показвайки как се прави мелодия. Театърът на огъня и сенките се радва на голяма популярност заради интересните си пърформанси с живи статуи, огнени инсталации и уникални костюми.

„Жар театър“ ще покажат улични атракции, пантомима и театър на открито. Артистите от формацията са показвали таланта си на много международни фестивали и карнавали. Известната като Ащон Ка българка /Надежда Гончева/, живееща в Белгия, пък ще бъде жива статуя.

Испанецът Тио Тео ще представи свой моноспектакъл, използвайки физически театър, хумор и акробатика.  Цирковите артисти от „Аделфи Кукубаян“ са участвали в над 50 фестивала в цял свят. Пред габровци ще покажат комедиен спектакъл.

Фестивалът „6Fest” се организира от местното Сдружение „Обществен комитет „Васил Левски“ – Габрово“ и ръководителя на проектите му Момчил Цонев.

 

Save


Хареса ли Ви тази новина? Моля подкрепете сайта Добри новини, като направите дарение тук. Всяко ваше дарение помага този сайт да остане независим и да става все по-добър. Благодарим Ви!