Талантът няма граници. Не познава възраст и условности. Просто е даден.

Това ще докажат  ученици от Национално музикално училище „Любомир Пипков“, които ще ни потопят във вълшебния свят на музиката заедно със своя учител виртуоз-пианист с изяви в България и чужбина – Сава Вутов. Младият учител вярва в таланта и подкрепя тезата, че нашето музикално образование е уникално в Европа. Доказателство на тези думи са многобройните изяви на неговите учениците, сред които има и лауреати на международни конкурси. Концертът за пиано, част от проект „Да свалим Facebook маските“ ще се състои от 17,00 часа на 12 май 2019 година в добре познатото и емблематично кино „Влайкова“ в София.

На сцената ще се изявят таланти от шест до тринайсетгодишна възраст, които ще поднесат наслада за сетивата с изпълнения на пиеси от български композитори – Димитър Ненов, Любомир Пипков и чуждестранни, сред които Бах, Шопен, Лист и други. Звездите, които ще греят на сцената във втората неделя на месец май са Ая Екимова, Елизабет Драгомирова, Леа Йорданов, Марина Любенова, Габриела Озорки, Лора Григорова, Божидар Ненов, Стефан Михайлов, София Владова, Румен Катърски.

За представянето си ще получат книжки, поднесени с любезното съдействие на издателство Фют и издателство Монт. Вълнението на малките пианисти е голямо, защото концертната програма ще разкрие колко много са напреднали през последната година в любимото си занимание. Но това не е всичко. Водещата и организатор на инициатива Стелла Илиева ще представи младите артисти чрез разговор-интервю, където няма да спести въпросите си, кога и как са открили пианото, помнят ли първата си среща с него, по колко часа на ден свирят, мечтаят ли за световна сцена, какви са игрите и забавленията на днешните деца.

За да чуете отговорите и да видите нашето утре в лицата на деца, които са посветили времето си в изучаване тънкостите на пианото, но най-вече, за да ги подкрепите още в началото на техния творчески път и не на последно място, за да се запознаете с тях чрез универсалния език на музиката, запишете събитието в календара си.

До тогава за малките пианисти предстои усилена подготовка, защото първият урок, на който изкуството учи е да се работи от душа и сърце, с пълно себеотдаване за постигане на най-високата оценка – признанието на публиката. Нека заедно в уречения ден и час да се впуснем в интересно пътешествие в един различен свят. Светът на децата. Те ще ни посрещнат с трепетно очакване, а най-малкото, което можем да им поднесем са нашите аплодисменти.

 


Хареса ли Ви тази новина? Моля подкрепете сайта Добри новини, като направите дарение тук. Всяко ваше дарение помага този сайт да остане независим и да става все по-добър. Благодарим Ви!