„Наистина има рай на тази земя – рай, който обитаваме, когато четем хубава книга.“, е казал Кристофър Морли. Хубавата книга носи своето очарование, общува с нас, предоставя ни възможности да бъдем това, за което мечтаем. Светът или раят, който книгата създава, често ни кара да се откъснем сякаш от действителността и да бъдем щастливи в собствените си мисли.

Щастието е относително състояние. То намира израз под формата на най-различни преживявания или пък често не намираме думи, с които да го изразим. А не е ли щастие именно приказния свят, в който книгите пренасят децата, особено тези, които имат нужда от повече грижи и обич.

Театър “Българска армия” стартира своята  кампания “Дари книга, ела на театър”. Кампанията се състои в това – всеки да дари книги от себе си, които след това ще отидат при децата от Отделение по детска кардиология на Национална кардиологична болница, както  и в читалище “Георги Димитров”, село Ковачевци. Книгите, които се даряват трябва да бъдат нови или в запазено състояние и могат да бъдат подходящи както за деца, така и за възрастни хора.

Отделението по детска кардиология е едното място, където ще отидат част от дарените книги. Това е място, приспособено за нуждите на малките пациенти и към тях се полагат особени грижи. Там се хоспитализират деца от 0 до 18 годишна възраст и тъй като имат занималня, където могат да четат, рисуват и да се откъснат малко от болничната обстановка, да се почувстват истински щастливи, Има нужда от още книги, които да разнообразят света и ежедневието им. Този вид дарение е не просто даване на книги. То е даряване на надежда, отваряне на вратите към свят, в който малките деца се срещат със смели войни, красиви принцеси, живеят в големи замъци и са обградени от хармония и топлина.

Селата са малките кътове красота на България, където децата обичат да остават през лятото. Библиотеката в Читалище „Георги Димитров“, в която има активен читателски интерес, е второто място, където ще отиде другата част от дарените книги. В нея има възможност за децата да четат, рисуват и да участват в занимателни игри, помещава се и клуб по дърворезбарство и изобразително изкуство, което е изключително занимателно за малките жители на село Ковачевци.

Това са двете места, на които Театър “Българска армия” е избрал да предостави всички събрани книги. Талон с 50% отстъпка от цената на билета, за избрана от него постановка, получава всеки, който дари книга на касата на театъра в периода 22 – 28 май. Тези, които имат добротата да дарят от 4 до 6 книги получават втори талон за отстъпка от цената на 1 билет. Две добрини слети в едно. Когато изкуството срещне желанието за по-добро утре, се създава щастие.


Хареса ли Ви тази новина? Моля подкрепете сайта Добри новини, като направите дарение тук. Всяко ваше дарение помага този сайт да остане независим и да става все по-добър. Благодарим Ви!