За поредна година, България успя да завоюва приза за най-привлекателна аутсорсинг дестинация за бизнес услуги и информационни технологии.

Аутосрсинг индустрията (Поверяване на изпълнението на услуги, чрез външни изпълнители /повече информация/ – бел.авт. ) се развива всяка година. В глобален мащаб, приходите през 2000 година са били 45 милиарда долара, а през 2014 те са се удвоили повече от два пъти до 104 милиарда. Това показва колко е динамична тази среда и нейното значение за по-малки държави.

На ежегодното награждаване на Националната Асоциация за Аутсорсинг(National Outsourcing Association), България получи приза за „Най-добра офшор дестинация Offshoring Destination of the Year. Тази награда се присъжда за държави, които полагат усилия и демонстрират добри практики в областта на аутсросинг услугите.

Трябва да се отбележи, че България е единствената страна от финалистите, която е от Европа. Останалите топ участници са от Фиджи, Южна Америка и Шри Ланка.

Това е най-силната година за този сектор, откакто се провежда награждаването, а това признание е важен сигнал за всички инвеститори, които търсят развитие в нови страни по света.

Критериите, които са използвани за оценяване са: казуси от практиката, които са повишили ефикасността, приложени иновации и добавена стойност.

Аутсорсингът определя тенденциите при инвестициите, ролята на доставчиците, отношението към клиента и неговите очаквания. Благоприятната среда за бизнеса, лесният достъп до иновации и човешкият капитал са ключовете, които изграждат добрата визия на България в тази световна конкуренция.

Представянето на страната ни през последните години е показател за подобряващата  се бизнес среда и възможността за развитие в частния сектор.


Хареса ли Ви тази новина? Моля подкрепете сайта Добри новини, като направите дарение тук. Всяко ваше дарение помага този сайт да остане независим и да става все по-добър. Благодарим Ви!