17-годишният Кристиан Костов донесе за страната ни най-доброто класиране досега с песента „Beautiful Mess“. Освен че заплени публика и жури със своето изпълнение, което го доведе на крачка от първата позиция, младият талант спечели специални награди за най-добро сценично представяне и най-добри сценични ефекти.

На конкурса в Киев, Украйна, бяха представени 26 песни, за които можеше да се гласува от 42 страни. Българската песен получи силна подкрепа в социалните медии още на полуфиналите. На финала за нея дадоха вота си с максималните 12 точки Македония, Естония, Беларус и Норвегия.

До последно вотът за България се конкурираше с победителя Португалия, но в крайна сметка натежа в полза на португалския представител Салвадор Собрал. 27-годишният португалец разчувства публиката с лиричната песен „Amar Pelos Dois“ /“Любов за двама“/, изпълнена на роден език. На трета позиция се класира Молдова, а на четвърта – Белгия.

Преди конкурса букмейкърите отреждаха трето място за българската песен, а накрая дори ù даваха първо място. Кристиан получи огромна подкрепа от българските си фенове и колеги, а вече в Киев той признава, че има ангина и единственото нещо, което му дава сили, е енергията на публиката.

Песента на Кристиан е специално написана за него така, че не само да разкрие големия му гласови диапазон, но и да покаже неговата емоционалност на сцената. Автори на „Beautiful Mess“ са Алекс Омар и Александър Блей.

Името на Кристиан Костов стана известно преди две години с участието му в музикалното шоу „Х фактор“. Тогава 15-годишен, той завладя журито с таланта си и направи заявка за бъдещото си присъствие на музикалната сцена. Бащата на Кристиян е българин, а майка му – рускиня. От ранна детска възраст той печели престижни награди от различни музикални конкурси, именно поради това Кристиан беше изключително силен представител за страната ни в песенния конкурс „Евровизия“.

България се нареди сред петте най-добри европейски страни в конкурса за трети път. Преди десет години на финал отиде песента на Елица и Стунджи, а миналата година Поли Генова се класира на четвърто място.

Насладете се на впечатляващото представяне на Кристиан:

Bulgaria – Kristian Kostov – Beautiful Mess

⚡ Kristian Kostov electrifies the audience! #Eurovision ??

Публикувахте от Eurovision Song Contest в Събота, 13 май 2017 г.


Хареса ли Ви тази новина? Моля подкрепете сайта Добри новини, като направите дарение тук. Всяко ваше дарение помага този сайт да остане независим и да става все по-добър. Благодарим Ви!