Зарядното „Чарджест“ насочи вниманието на света към двама българи

Георги Стоилов и Христо Венелинов получиха световно признание за изобретението си, съобщи bTV.

С полезното устройство може да зареждате всякакъв вид електрически уреди. Когато разработката им излезе на пазара, няма да се чудите как да носите със себе си всички възможни зарядни за телефони, смартфони, лаптопи или сешоари, в която и част на света да се намирате.

Изобретението на българите се нарича „Чарджест“. То е с малки размери и лесно преносимо. Представлява вид пътнически адаптер, който може да зарежда до 5 електрически устройства по едно и също време, обясняват създателите му.

електрически устройства

сн.: Pixabay

„Чарджест“ е приложим в повече от 150 държави, като е съвместим с всички главни електрически стандарти.

След като го измайсторяват, двамата българи го представят в сайт за групово финансиране на различни проекти. Това се случва през декември 2016 г., а сега, месец по-късно, споделят, че интересът към изобретението им е огромен.

2800 души от цял свят са оценили множеството предимства на малката кутийка и са спонсорирали със 180 хил. щатски долара. Това са почти 10 пъти повече пари от необходимата за изработката на работещ модел сума.

Сред най-интересните запитвания за новото зарядно е това от армията на САЩ, споделят още Георги и Христо. От там са заявили близо 300 бройки от „Чарджест“.

Младежите са убедени, че когато се подхожда искрено към хората, те откликват. Още повече, че продуктът, който им обещават, е с неоспорими качества.

През месец май тази година ще бъдат сглобени първите бройки от изобретението на българите.


Хареса ли Ви тази новина? Моля подкрепете сайта Добри новини, като направите дарение тук. Всяко ваше дарение помага този сайт да остане независим и да става все по-добър. Благодарим Ви!