„Кучето е най-добрият приятел на човека!“ – на това се уповават хората, които не са забравили, че освен човека, животните също имат своето безценно място под слънцето. Хора, които смятат, че котките, кучетата и всички други животинки също имат право на дом, грижи и обич.
И тук се появява Фондация „Лъки Хънт“. Изначало е създадена с идеята, че ситуацията в България относно бездомните животни, трябва да бъде изменена към по-добро. Първите идеи, с които тръгва фондацията, са тя да бъде насочена към кучетата, които биват изоставени и малтретирани и в същото време безпомощни, оставени на милостинята на хората. Хората, които често забравят за тях, които ги подминават и не са съгласни да отделят частица от себе си, за да се погрижат за живо същество, което има нужда от помощта им.
Самата организация е основана 2016 г., в град Девня, но от тогава до днес е помогнала на голям брой животни, които търсят подслон, храна, внимание и мъничко обич. Защото точно толкова е нужно на едно куче, котка или което и да е друго животно, за да бъде щастливо. Целите, които си поставя организацията за годината, в която е създадена, са изпълнени, че дори и повече. Оттам нататък тя продължава да дава пример с доброто, което прави и учи нас, хората, да бъдем с отворени сърца за другите чудеса на майката природа.
Хората, които работят във фондацията, са уверени, че правят света по-добър и са добри в това. Има много случаи в България, които са свързани с нападението на бездомни кучета над хора. И независимо дали вината е в човека или в животното, това се превърна в проблем. След като много кучета ще намерят своя дом в клиниката, която се намира в Девня и хората там ще помогнат на много ранени или агресивни кучета, този проблем ще бъде сведен до минимум.
Съществува и значителна по размери градина, където кучета, които са ранени и имат нужда да се възстановят, са в състояние да се движат свободно. За тези пък, на които са нужни по-специални грижи – като кучета с увреждания или по-възрастни, е осигурен постоянен подслон.
Второто нещо, с което фондацията прави чудеса, е като полага основите на новия спасителен център край село Крумово, който ще приютява магарета и понита. Проектът за защитено жилище за различни видове животни е мащабен и макар да е нужно време за развитието му, във фермата вече са настанени голям брой и разнообразни видове животни.
В клиниката в Девня работят местни ветеринари, като самата фондация работи с факултети от европейски университети, като така осигурява стажантски програми на студенти от различни страни, които да дойдат в България и да се занимават с това, което обичат, а именно грижата за животните.
В крайна сметка едно е сигурно – осигурява се подслон, храна и обич за животните, чиито дом е неизвестен. Неизвестен, но не и незаслужен. Което и животно да бъде приютено и превърнато в домашен любимец, у него ще бъде заложена обичта и грижата, която тези хора, работещи във фондацията, дават. Защото мечтата да помагаш, превърната в реалност, е реализирано добро.


Хареса ли Ви тази новина? Моля подкрепете сайта Добри новини, като направите дарение тук. Всяко ваше дарение помага този сайт да остане независим и да става все по-добър. Благодарим Ви!