Тази новина не е просто добра, тя е чудесна за вашите очи. Ако прекарвате много време пред монитора, имате проблеми с очите и/или главоболие и ви е трудно да контролирате времето за отделяне от екрана, то следващата иновация ще ви помогне повече отколкото смятате за възможно. За това е виновен програмистът – Даниел Георгиев.

Какво представлява неговата иновация?

Приложение, което може да бъде изтеглено напълно безплатно и инсталирано в телефон, таблет, лаптоп, настолен компютър. Приложимо е за почти всички операционни системи.  Разработени са три версии, които се различават по броя на вложените функции, размера на приложението и цената, на която може да ги закупите, ако желаете да използвате допълнителни опции. Техните наименования са: Iris, Iris mini и Iris micro.

Как работи приложението и неговите разновидности Iris mini и Iris micro?

Променя яркостта на екрана, без да се променя трептенията, които са отговорни за проблемите с очите. Екранът излъчва всички цветове, но синият провокира спирането на производството на хормона на съня – мелатонин. Това, което прави тази апликация е да променя синия цвят в друг, за да отстрани действието върху спирането на производството на хормона на съня и съответно заспиването да става по-лесно.

До това технологично нововъведение се стига след стотици прекарани часове пред компютъра като първоначалната визия на продукта се е състояла в  таймер, който заключва компютъра на всеки 30 минути за 5 минути, в които конкретният човек да е принуден да почине от дейността си.

Във видеото нагледно е направен бърз преглед на възможностите на софтуера.

http://www.youtube.com/watch?v=c08beSZjU2M

Допълнителна информация за Iris:

Най-пълната версия е Iris– тя както и останалите две версии защитават зрението от трептенето, но в Iris са включени всички функционалности, които може да се използват като например: да ни напомня да мигаме, намаляване на синята светлина вечер,  премахване на трептенето на монитора.

Iris mini пък е опростен вариант на Iris, с размер от 10 MB, включващ само 2 опции – премахване на трептенето и намаляването на синята светлина вечер.

Iris micro e предназначена за програмисти и хора, които разбират начина, по който работи софтуерът, като могат да променят спецификите му самостоятелно според индивидуалните си потребности.

Повече подробности относно приложението на този продукт, неговите разновидности и качества може да откриете на iristech.co.


Хареса ли Ви тази новина? Моля подкрепете сайта Добри новини, като направите дарение тук. Всяко ваше дарение помага този сайт да остане независим и да става все по-добър. Благодарим Ви!