Гран при по волейбол на световно ниво ще домакинства Русе тази година. FIVB WORLD GRAND PRIX RUSE 2017 ще се състои от 4 до 9 юли в русенската многофункционална зала „Булстрад Арена“, съобщават от Община Русе.

Оспорвано състезание ще направят женските отбори на Германия, Казахстан, Южна Корея и България, като очакваните гости за събитието са между 15 хиляди и 20 хиляди души, заяви кметът на крайдунавския град Пламен Стоилов.

Спортният форум ще бъде важен фактор за развитие на икономиката и бизнеса в региона, казаха на пресконференция управителите на модерната зала. Заедно с това Русе беше официално обявен за един от трите български града домакини на Световното първенство по волейбол през 2018-а, което ще се проведе едновременно у нас и в Италия. Той е избран от Българската федерация по волейбол заради модерно оборудваната за различни видове спорт зала, която въпреки че функционира едва от година и половина, успя да посрещне множество събития, изложения и концерти.

Гран при по волейбол

Пресконференция по повод провеждането на световните първенства по волейбол в Русе, сн.: Община Русе

По думите на председателя на БФВ Любомир Ганев Русе „заслужава да има спорт на най-високо ниво“. В Русе е сформирано първото спортно дружество в страната през 1893 година.  В последните години традициите в спорта се възобновяват, превръщайки се в основен приоритет за местното общинско ръководство. Бяха извършени ремонти на спортни съоръжения, подновени са спортни бази, открити са нови спортни площадки. Русе беше и Европейският град на спорта за миналата 2016-а година.

Темповете на развитие в тази посока продължават и стават все по-амбициозни, доказателство за което са предстоящите световни първенства по волейбол.

Също през тази година в спортна зала „Булстрад Арена“ ще се състои Международният турнир по борба на името на Дан Колов и Никола Петров. 55-ото издание на престижния турнир по класическа и свободна борба ще събере стотици състезатели на 8 и 9 април.


Хареса ли Ви тази новина? Моля подкрепете сайта Добри новини, като направите дарение тук. Всяко ваше дарение помага този сайт да остане независим и да става все по-добър. Благодарим Ви!