На 2 ноември(събота), започва второто издание на Софийската нощ на игрите – Sofia Game Night.

Тази година организаторите са подготвили богата програма с над 40 събития, разпределени в повече от 30 локации.

Sofia Game Night включва от събития за настолни и компютърни игри, виртуална реалност и ретро гейминг до богата детска програма, насърчаваща МИНТ (математика, инженерство, наука и технология) уменията в ранна възраст, както и още много забавления, турнири, партита, манга и косплей състезания и мн.др.

Всички събития са с вход свободен. Някои от тях са ограничен капацитет поради спецификата на игрите и изискват предварително записване, което може да стане онлайн.

Всички ние свързваме игрите най-често със забавление и свободно време, но техния потенциал и влияние се простират много по-далеч. Многобройни проучвания доказват, че именно чрез игра децата учат най-лесно и ефикасно. От най-ранна до юношеска възраст игрите стимулират логическото и стратегическо мислене, развиват въображението и подпомагат социалните умения. Игрите за възрастни пък често засягат важни социални и политически теми като властови отношения в обществото, милитаризъм и други. Игрите намират своето неизменно място още в изкуството, музиката, театъра, музеите.

Именно този огромен потенциал на игрите ги превръща и в една от най-бързо развиващите се индустрии както в световен мащаб, така и в София, която е един от най-важните хъбове за гейминг индустрията на Балканите. Местната гейминг сцена включва над 50 малки и средни компании и независими студия и разработчици, както и над 30 гейминг клуба и десетки организации и сдружения.

Всичко това и още много Sofia Game Night ще онагледи с разнообразната си програма, обединяваща почти цялата гейминг сцена в София. Sofia Game Night е за онези, които се определят като „геймъри“, но и за другите, които се кълнат, че не играят игри. Тя е за малки, големи и непораснали.

За да улеснят посетителите да се възползват максимално от програмата, разпростираща се от центъра до Бояна и от кв. Полигона до кв. Младост, организаторите и патньорите от TaxiStars ще предложат намаление за пътуване с такси. Промоционалният код ще бъде обявен в деня на Sofia Game Night.

Освен това ще има и редица награди и ваучери на стойност от 20 до 50 лв. за книги.

Повече за събитията в специалната програма на Sofia Game Night ще намерите тук, а пълната програма – тук.

 

 


Хареса ли Ви тази новина? Моля подкрепете сайта Добри новини, като направите дарение тук. Всяко ваше дарение помага този сайт да остане независим и да става все по-добър. Благодарим Ви!