Град Банско ще бъде популяризиран като туристическа дестинация в Република Южна Корея.

Това беше основната тема на разговор между кмета на община Банско Георги Икономов и южнокорейския посланик у нас Н.Пр. Шин Бунам, който беше на посещение в града, информират от местната администрация.

Двамата обсъдиха редица възможности за сътрудничество в областта на туризма, тъй като към нашия зимен курорт, и към България въобще, има голям интерес от страна на корейските туристи.

За 2016 година страната ни е посетена от 10 хиляди корейци. Те са привлечени основно от българските културно-исторически забележителности.

Корейският посланик у нас се среща с кмета на Банско

Корейският посланик у нас се среща с кмета на Банско, сн.: Община Банско

Дипломатът от Южна Корея е акредитиран у нас от май месец миналата година, за да проведе редица срещи с управата на различни градове, сред които е и Банско. По думите му районът притежава значителен потенциал в туристическо отношение.

Предстои създаването на рекламни клипове за Банско и опознавателни посещения от страна на корейски представители на медиите и туроператорски фирми. За изпълнението им българската община ще разчита на съдействието на Негово Превъзходителство Шин Бунам.

Г-н Икономов сподели с корейския дипломат и зараждането на общ балкански туристически маршрут, наречен „Македонска мозайка“. Той се планира заедно с колеги на банския кмет от Македония. Целта му е да се привлекат туристи от по-далечни страни към Балканския полуостров и неговите възможности за различен вид туризъм.

Междувременно в Банско ски сезонът протича успешно. На 15 декември /неделя/ в курорта ще бъде отбелязан Световният ден на снега. По този повод цените за ползване на съоръженията в ски зоната ще бъдат намалени. Най-големи отстъпки са предвидени за децата до 12-годишна възраст. Те ще заплащат по левче за еднодневна лифт карта, а за възрастни, студенти и ученици над 12 години картата ще струва 10 лв.

За няколко дни популярният зимен курорт се превърна в балетна сцена. Тук от 5 до 10 януари за трети път се състоя Международният балетен фестивал „Банско 2017“. На сцената на местното НЧ „Никола Вапцаров“ гостуваха солистите от Кремълския балет и Варненската опера.


Хареса ли Ви тази новина? Моля подкрепете сайта Добри новини, като направите дарение тук. Всяко ваше дарение помага този сайт да остане независим и да става все по-добър. Благодарим Ви!