В навечерието на Нова година и края на старата година, ще си припомним най-добрите от Добрите новини през 2021.


България спечели 5 медала на Европейското първенство във Варшава, Полша. Биляна Дудова стана европейска шампионка, Миглена Селишка, Юлияна Янева и Мирослав Киров взеха сребърни медали, а Евелина Николова спечели бронзово отличие.

Българските кикбоксьори спечелиха заслужено четири сребърни и осем бронзови медала на Световното първенство за мъже и жени в Йезоло, Италия.

Мобилното приложение i-Help спасява животи. iHELP е мрежа за взаимопомощ и ако има iHELP инсталиран на телефона си този, който се нуждае от помощ може мигновено да подаде сигнал към системата 112.

29-та Национална антарктическа експедиция приключи успешно след дълги перипетии и около месец закъснение, най-сетне напуснаха района на Антарктика и в добро здраве са на Южноамериканския континент.

Снимка: Община Бургас

Талантливи ученици от Бургас получиха възможност за безплатно обучение. 41 ученици получиха шанса да учат безплатно в единствения европейски сертифициран център за работа с талантливи деца – Център за млади таланти, гр. Бургас.

Фондация „За нашите деца“ с нова дългосрочна кампания в подкрепа на ранното детско развитие. Целта на кампанията, която ще продължи до края на 2021 година, е да засили информираността на обществото по изключително важната тема за ранното детско развитие, както и да ангажира повече индивидуални дарители в подкрепа на пълноценната грижа за децата.

 

Зорница Иларионова спечели първа награда в категория „Цигулка“ и втора награда в категория „Камерна музика“ заедно с пианистката Мартина Табакова от престижния Международен конкурс „Рудолф Баршай“ в Санкт Петербург.

Стефка Костадинова с място в първия в света виртуален 3D музей на спорта. Инициативата е на Международната лекоатлетическа асоциация (World Athletics), която широко промотира новия си проект, базиран на иновациите и съвременните технологии.

Българският хор „Космически гласове“ победи в световен конкурс. Изпълнението на нашите момичетата заслужиха бурните аплодисменти на публиката и международното жури в Първо студио на Баварското радио в Мюнхен.

Възстановяват къщата на Райна Княгиня в София. След спасяването на къщата на поета Пейо Яворов, общината ще запази още една сграда с историческа стойност.

11-годишен предприемач Райън Джеймс Хикман от Калифорния спасява света от отпадъци.Още 3-годишен, баща му го води в местен център за рециклиране на отпадъци, за да оставят няколко малки торби с консерви и бутилки, за което получават и няколко долара. Тази привидно обикновена случка поставя началото на бъдещото му развитие.

Бактерия,която разяжда пластмасата – възможно ли е? Миранда Уанг и Джийни Яо са разработили проект, който може да се окаже ключ за опазването на околната среда

Георги Иванов получи пълна стипендия за Харвард. Броят на одобрените кандидати за Харвард тази година е рекордно нисък – едва 3,4% от всички кандидатствали.Това обаче не успя да попречи на дванадесетокласника от Софийската математическа гимназия Георги Иванов да извоюва мястото си в престижния университет, където ще учи с пълна стипендия.

Младежи организираха благотворителна кампания за Великден в Стара Загора.Младежки общински съвет Стара Загора стартира за трета поредна година  предвеликденското издание на благотворителна кампания „Дари, за да зарадваш“.

Lessplastic Bulgaria и WIND2WIN изчистиха плаж Аркутино навръх Коледа. Част от отпадъците, събрани на плаж Аркутино, ще бъдат обработени и повторно оползотворявани с помощта на организацията Ценна пластмаса, чиято дейност е концентрирана именно върху преобразуването на вече ненужен пластмасов боклук в нови полезни предмети.

Българското изобретение “Халфбайк”, което от години обикали света. Триколесният “Халфбайк” комбинира ползите от бягането и колоезденето, като до голяма степен избягва рисковете от физически травми. Велосипедът няма седалка и спирачки.


Хареса ли Ви тази новина? Моля подкрепете сайта Добри новини, като направите дарение тук. Всяко ваше дарение помага този сайт да остане независим и да става все по-добър. Благодарим Ви!