28 българи ще направят опит да поставят неофициален световен рекорд за най-голямото групово изкачване на Килимаджаро. Дори и да успеят да изпълнят задачата си, това ще бъде подготовката им за следващата година, когато ще повторят опита си, като се надяват да бъде официален рекорда им.

За трети път инициатора на събитието Преслав Конов, ще покори връх Килимаджаро.

„Експедицията ще бъде като чисто време в планината 6 дни, като очакванията ни са на 21 януари около 6 часа сутринта да бъдем на връх Килиманджаро“, споделя пред Нова телевизия.

„Това изкачване ще ни послужи като страхотна база, опит и подготовка за това, което сме замислили следващата година, а именно – целим се в 50 човека. 50 българи, които заедно да изкачим Килиманджаро и да поставим официален световен рекорд през 2023 г. за най-голяма група, изкачвала върха“, допълни Конов.

Хората, които са тръгнали да изкачват върха нямат професионален опит. Възрастта и професиите им са различни. Но това не им пречи, защото имат една обща мечта.

„За мен Килиманджаро е мечта от 6 години и наистина благодаря на Преслав, че ще я сбъдне. Ако човек наистина иска да го направи, не му трябват кои знае какви усилия като подготовка“, се изказа Весела Механджийска.

Повече за тяхното приключение може да научите във фейсбук страницата на Adventure Team Bulgaria

Снимка: Facebook


Хареса ли Ви тази новина? Моля подкрепете сайта Добри новини, като направите дарение тук. Всяко ваше дарение помага този сайт да остане независим и да става все по-добър. Благодарим Ви!