България ще разполага с линейка за труднодостъпни терени до края на месец март, благодарение на активните действия на доброволци. Целта на нововъведението е да се осигури максимално добра възможност за бърза и адекватна реакция на тежки терени в планините в случай на инциденти.

Освен оказването на медицинска помощ, линейката ще може да осъществява доставки на важни за оцеляването хранителни продукти и лекарства на хора, които са в определени откъснати райони в бедстващо положение.

По думите на доброволците, които имат амбицията да оборудват още четири подобни линейки за цяла Южна и Северна България, офроуд линейката ще има носилка, която е подходяща за спасителни операции с хеликоптер, а също така и дефибрилатор. Вече няма да се налага на спасителите и пострадалите хора да обикалят пеша местностите в планините и да губят ценно време, което може да коства нечий живот.

В самата модерна линейка също ще работят хора изцяло на доброволни начала – двама парамедици и един шофьор.

Новият автомобил е на стойност 30 000 лв. като паричните средства са осигурени от различни дарения. 8000 лв. все още са необходими за медицинско оборудване, но тази инициатива е показателна за това, че когато има желание да се направи нещо добро, смислено и полезно, начин винаги се намира.


Хареса ли Ви тази новина? Моля подкрепете сайта Добри новини, като направите дарение тук. Всяко ваше дарение помага този сайт да остане независим и да става все по-добър. Благодарим Ви!