Борбата за живот е борба за силни хора. А колко сила има в едно дете? Най-вероятно повече от колкото човек може да си представи. Когато силата на духа минава отвъд  всичко, което е налично като действителност и надхвърля представите на едно дете за щастие, тогава всичко придобива някакъв смисъл. Смисъл човек да се уповава на надеждата, смисъл всеки ден да се буди и да бъде благодарен за това, което има, за това, че го има.

Онова, което докосва сърцето е начинът, по който едно дете може да види света около себе си. И не само да го види, а да извлече всички ползи и възможности, които той предлага. Да го изживее по най-добрия възможен начин. Необременени от несправедливостите на живота, децата са най-чистата форма на искреност и борбеност. А деца, преборили непоносима диагноза, са истински герои.

За осма поредна година в Москва се провежда състезание, наречено „Игри за победители“. Това е състезание, което включва  в себе си дисциплини като лека атлетика, шахмат, стрелба, плуване, футбол, тенис на маса и много други. За четвърта поредна година обаче, 15 български деца участват в игрите и тази година те се завърнаха от Русия с 18 медала. Това са деца, които след борбата си с болестта, са запазили желанието си да продължат напред пълноценно и по начин, който им носи спокойствие, сила и вяра. Един от тези начини е именно участието в „Игрите за победители“.

Освен победители в живота, те са победители и в това състезание. Завърнаха се в родината си с 5 златни, 5 сребърни и 7 бронзови медала, като са взели участие в различните дисциплини, включени в игрите. В цялото състезание са били записани деца от над 15 държави от цял свят и конкуренцията е била много голяма, като тенденцията е, че всяка година тя се увеличава. Въпреки това, мотивацията, вярата в себе си и в успеха, са донесли на българските победители не само удовлетвореност от медалите, но и духовно убеждение, че с вяра и сила всичко е постижимо.

Тези деца не отиват просто на поредното състезание. Спечелили вече най-важното от всички до сега. Те отиват там, за да дадат надежда, за да покажат на всеки един човек, малък и голям, че са се будили всеки ден с мисълта, че предстоящия ден ще е по-добър и той е бил именно такъв. Той е поредната спечелена битка. Те са се борили, за  да докажат, че въпреки трудностите, начините за справяне с тях и заставането лице в лице с действителността не е никак лесна, но не е невъзможна. Децата често са пример за най-важните уроци в живота и за това как поставени пред най-големите си страхове, те се превръщат в най-силните и безстрашни борбени личности.


Хареса ли Ви тази новина? Моля подкрепете сайта Добри новини, като направите дарение тук. Всяко ваше дарение помага този сайт да остане независим и да става все по-добър. Благодарим Ви!