Както вече DobriNovini.com съобщи в публикацията Благотворителна ИТ конференция в помощ на Любомир Еленков страдащ от детска церебрална парализа, на 23-ти януари, събота в зала 3 на НДК, ще се проведе целодневна IT конференция с благотворителна цел.

Вече са известни лекторите, които ще участват в събитието. Ето тяхното кратко преставяне:

 

b1Саша Безуханова

Тема: Във времето на дигиталната трансформация.

Саша е международно признат мениджър и алтруист със значим принос в развитието на ИТ индустрията и общественото развитие на България. През 20-годишния й професионален път в НР тя създава и ръководи HP България, утвърждавайки я като пазарен лидер с принос към световната практика на корпорацията.

Саша е назована Дигитална жена на Европа за 2013 г. и е сред 100те лидери-новатори за 2015 година на класацията New Europe 100.

b2Туньо Зафер

Тема: Как се печели доверието на 3 милиона потребители.

Туньо Зафер е изпълнителният директор на pCloud – компания за облачни услуги за съхранение на данни. Той има богат мениджърски и маркетингов опит от 15 години в сферата на технологиите, участвал е в проекти като:

МТелеком, Host.bg, Grabo.bg, Mobile Innovations и др.

b3Георги Прусийски

Тема: Как ИТ бизнесът задържа младите хора в България.

Георги работи в IT сферата от 5 години. В този период успява да се изгради като специалист, като е заемал ръководни длъжности в едни от най-иновативните и успешни проекти в България. Смята че работата трябва да е нещо, което човек да обича и което го кара да се гордее с постигнатите резултати. Съосновател и ръководител проекти на компанията Webrika, както и CTO на Dietata.com

 „IT сферата е бъдещето, към което трябва да се стремим“

Споделя опита, уменията и знанията си като лектор в IT академия, както и на различни събития като презентатор.

b4Михаил Иринчев

Тема: Бъг след бъг – Пътят на програмиста

Михаил Иринчев се занимава с програмиране откакто се помни – последните 12 години предимно за web. Ръководи екип от разработчици в SiteGround, компания-лидер на световния хостинг пазар, която с гордост носи етикета „Made in Bulgaria“.

Организатор е на Bulgaria PHP User Group, както и на Bulgaria PHP Conference. Интересува се от широк спектър технологии и има разнообразни хобита: музика, история, макети на военна техника, мотоциклетизъм, PC gaming, бира и много други.

b5Атанас Райков

Тема: От служител до генерален мениджър – един кариерен път

Атанас работи за най-големия телеком в България – VIVACOM, в продължение на 10 години. През това време той успява да направи VIVACOM най-големия доставчик на мобилни услуги, водещ иноватор и ключов играч в оформянето на екосистемата на мобилните приложения в България.

През 2015 година Атанас заема позицията генерален мениджър на Viber за централна и източна Европа. Той е отговорен за вълнуващата задача, свързана с надграждането на вече огромната популярност на Viber в Централна и Източна Европа, както и предлагане на висикокачествено съдържание и услуги на потребителите в този регион.

b6Стефан Ганчев

Стефан ще се включи в една изключително интересна тристранна панелна дискусия на тема От идея до финансиране.

Стефан Ганчев е партньор в LAUNCHub – 9М ЕUR сийд инвестиционен фонд, подкрепящ най-обещаващите предприемачи и дигитални стартъпи в България и югоизточна Европа.

Преди LAUNCHub Стефан е започнал кариерата си във Франция в Atos Origin и по-късно в Orange (France Telecom), където е бил ръководител иновации за Orange France, работил със стартъпи в сферата на телекомуникациите.

Стефан има активен принос за растежа на българската предприемаческа сцена; съорганизатор е на коференцията DigitalK – водещо дигитално събитие в югоизточна Европа, и е съосновател на SiliconDrinkabout Sofia.

b7Любомир Русанов

Тема: От програмиране на Java, към програмиране на Excel.

Любомир Русанов е основател и управител на най-голямата и бързоразвиваща се хостинг компания в България – СуперХостинг.БГ.

Любомир има дългогодишен опит в IT сферата, като е заемал различни ръководни и изпълнителни длъжности в български и международни софтуерни компании.

В СуперХостинг.БГ отговаря за стратегическото планиране и връзките с ключови клиенти и партньори.

b8Крис Георгиев

Тема: Защо трябва да стартираме бизнес сега?

Крис е съосновател на Imagga. Член e на директорите на StartUP фондацията – първата българска организация за предприемачество. Съорганизатор е на StartUP NEXT Конференцията в София – годишна стартъп конференция, която се провежда изцяло на английски език и е фокусирана върху CEE стартъпи. Блогър.

Главен организатор и консултант на Startup Weekend София. Сътрудник на Starup Digest за гр. София.

.

Билети за събитието може да намерите в мрежата на Eventim – http://goo.gl/ZYWC7C , както и в билетния център на НДК, бензиностанции OMV, книжарници Orange и Office 1 Superstore.

Организатори на конференцията са Webrika Academy и Startup Masters.

Посетете събитието, за да се запознаете с всичко ново и вълнуващо, случващо се в IT сектора в България, но преди всичко да помогнете на малкия Любо!

 


Хареса ли Ви тази новина? Моля подкрепете сайта Добри новини, като направите дарение тук. Всяко ваше дарение помага този сайт да остане независим и да става все по-добър. Благодарим Ви!