Българско екстремно видео взе първа награда на най-големия фестивал за филми, заснети дрон New York City Drone Film Festival. Клипът „2D Run“ е дело на фрийрънъра Илко Илиев и фотографа Марин Кафеджийски. Той пребори конкуренцията за голямата награда, както и за първото място в категорията „X-Factor“ на фестивала.

Видеото е заснето тази зима в продължение на 20 дни. Ентусиастите подбират най-добрите кадри от няколко български града, както и такива от Паметника на Бузлуджа и на Витоша, пише „Дневник“.

Известният фрийрънър Илко Илиев преодолява различни препятствия, събрани в 5,38 минути – плуване в ледени черноморски води, тичане в снежни преспи, спускане от 70-метровия пилон на Бузлуджа… От време на време дори събира виртуални монети, подобно на герой от компютърна игра. Множеството каскади и спиращи дъха спускания са заснети от въздуха.

Със своите повече от 500 хиляди гледания в YouTube видеото бива забелязано от компанията Samsung и части от него влизат в нейна реклама.

Майсторското заснемане и екстремните кадри безпроблемно изместват над 500 конкурентни видео клипове, които участват във филмовия фестивал New York City Drone. Той се състоя преди дни в различни категории като „Екстремни спортове“, „Пейзажи“, „Архитектура“ и други, в които участват проекти от целия свят.

Видето „2D Run“ е част от съвместен проект на Илко Илиев и Марин Кафеджийски, наречен „Mixed Motion“. Неговата цел е да популяризира екстремните спортове и да покаже уменията на създателите си в рекламната дейност.

Освен значима фигура на българската фрийрън и паркур сцена Илко Илиев е и рекламист, собственик на рекламно студио. Илиев е един от създателите и уеб платформата за екстремни спортове LEAP, която прераства в общност на почитателите на силните спортни преживявания. Фотографът Марин Кафеджийски е завършил НАТФИЗ. Той снима клипове на различна тематика и има свое студио.


Хареса ли Ви тази новина? Моля подкрепете сайта Добри новини, като направите дарение тук. Всяко ваше дарение помага този сайт да остане независим и да става все по-добър. Благодарим Ви!