Руски магнат се опитва да създаде холографски аватари, които да съдържат човешката ни интелигентност.

Руснакът възнамерява да постигне това в рамките на следващите 33 години, като създаде нещо революционно, а именно кибернетично безсмъртие за хората. Той е събрал експертен екип, който да създаде напълно функциониращи хлографски аватари, които да съдържат нашия изкуствен мозък. Списъкът му от екперти е наистина внушителен – специалисти по молекулярна генетика, робототехника и невронен интерфейс. Всички те ще се борят над една заветна цел – създаване на иновативни небиологични тела. В момента магнатът привлича милиардери, които да се включат в това уникално по рода си начинание.

Инициатива 2045

източник на снимка:seeker.com

Мъжът, който стой зад “Инициатива 2045” (така се нарича проектът, описван като  организация с идеална цел), се казва Дмитрий Ицков. Амбициозният срок, който си е поставил, включва създаването на различни типове аватари. Първо, робот, контролиран дистанционно от невронен интерфейс. После робот, в който човешкият мозък да бъде имплантиран в края на живота му. След това робот, в който “живее” изкуствен човешки мозък, и накрая е холографският аватар, съдържащ цялата ни човешка интелигентност.

Наскоро Ицков публикува отворено писмо с обръщение до всички милиардери от класацията на сп. Forbes, за да ги информира, че могат да финансират удължаването на живота си до безсмъртие. В писмото обяснява, че може да докаже на всеки, който е скептичен, че това е възможно.

Крайната цел на проекта е да предотврати както страданието на хората, така и самата смърт. Макар в проекта да участват видни специалисти, това не значи, че човешкото безсмъртие има смисъл да бъде преследвано. В крайна сметка, има огромна разлика между създаването на екзоскелет, контролиран от мозъка, за да се помогне на инвалиди и това да се “прикачи” човешки мозък към изкуствено тяло. Такива са мненията на скептиците.

Ако всичко върви по план,  Ицков смята, че до 2035 г., вече ще може човешкото съзнание да бъде прехвърлено в изкуствено тяло, което значи неогранчен живот. А до 2045 г. ще е възможно да се създаде и планираният аватар.

 


Хареса ли Ви тази новина? Моля подкрепете сайта Добри новини, като направите дарение тук. Всяко ваше дарение помага този сайт да остане независим и да става все по-добър. Благодарим Ви!