На 16.10.2015г. от  15:00 до 17:00 часа всеки петък в „Музейко“ с подкрепата на Главна дирекция „Национална полиция“ и „Музейко“ стартира специализирана работилница „Градът и аз”.

Участниците в работилницата са с една и съща мисия, а именно да се демонстрира отдаденост на пътя, колегиалност между всички участници на пътното платно и съобразяване на скоростта.

От фирма Renault пускат дигитална игра, която цели да информира децата, за това колко е важно да бъдат внимателни на пътя и като бъдещи шофьори да знаят правилата за безопасност на пътя. Приложението същевременно обогатява културата на децата за тяхната лична безопасност на пътя. Приложението е достъпно за Android и iOS устройства.

По време на кампанията „Моят град и аз“ ще бъде изиграна интерактивна игра, където децата ще трябва да откриват всички необходими съоръжения, които участват в пътното движение, а именно: светофари, пътни знаци и маркировки.  На децата ще бъдат и раздадени и логически задачи, свързани с безопасността на движение, след като ги попълнят те ще бъдат обсъдени с полицаи, които ще продължават да обогатяват личната култура на децата за безопасност на пътя. В края на деня децата ще се запознаят и с приложението „Безопасност и мобилност за всички“, с помощта на което ще затвърдят наученото през деня.

0257881001444549240_0

Източник на снимката: www.actualno.com

Работилницата ще е отворена всеки петък в интервала от 15:00 до 17:00 часа в „Музейко“. Спонсорирана от Renault България, работилницата е безплатна за всички посетители.

Другото приложение, което ще бъде представено и включено в работилницата е „Пътят и аз“, разработени от Renault. Приложението може свободно да се практикува както в училище така и в домашни условия.  От Renault споделят, че приложението ще даде много обща култура на децата, за това как се седи правилно в кола, дават се съвети как правилно да се кара велосипед, разположението на пътните знаци и тяхното разпознаване.

 

Музейко се намира в гр.София, ул. Проф. Боян Каменов № 3.


Хареса ли Ви тази новина? Моля подкрепете сайта Добри новини, като направите дарение тук. Всяко ваше дарение помага този сайт да остане независим и да става все по-добър. Благодарим Ви!