Добрата новина днес. 21 Януари е Международния ден на прегръдката. По случай празника вчера 20 Януари в социалната мрежа Фейсбук, от Сдружение „Възход за Варна“, се организира доброволческа кампания „Дари прегръдка“.
Близо 20 души подкрепиха каузата и посетиха приюта за бездомни бездомни на ул. „Петко Стайнов“ 7 във Варна.
В приюта живеят над 90 души, които тази сутрин бяха изненадани с въпроса „Може ли да те прегърна?“. По-голяма част от хората  в приюта, разчитат на храна само и единствено от дарения направени от добри хора. В днешния международен ден на прегръдката г-н Чавдар Трифонов, осигури на живущите в дома, порция пиле с ориз, кроасан, вафли, плодове и сок. В приюта бяха доставени и консерви с храна от други добри хора, които с искрените си усмивки, дариха дори и за миг щастие на живущите в приюта.
Бездомните споделиха, че се свиква да се храниш с малко храна, но никога няма да свикнат да живеят без подкрепа, приятели, прегръдка, разбирателство и топлина – НИКОГА.
k1Една прегръдка не е достатъчна, но днешното мероприятие е послание към всички онези хора извън приюта. Към всички нас, които вечер се прибираме в уютните си домове, прегръщаме децата си, любимия човек, събираме се с приятели, смеем се – тези простички неща, които ни дават криле.
Соня Бакърджиева – една от доброволците в днешния ден  заяви „Щастието да даряваш прегръдка е много по-голямо от това да получиш“ – всички доброволци днес застават зад думите и.
Г-н Чавдар Трифонов не за първи път организира подобно мероприятие. На 5 Декември, когато е „Деня на доброволеца“, беше поета инициатива „Дари час на бездомник! Направи значим един човек!“. Тогава 18 души от дома, бяха подстригани от шестима фризьори, които дариха два часа безвъзмезден труд.

 

Дори малките жестове са важни и ни правят по-добри.


Хареса ли Ви тази новина? Моля подкрепете сайта Добри новини, като направите дарение тук. Всяко ваше дарение помага този сайт да остане независим и да става все по-добър. Благодарим Ви!